Ļoti īpašs pusaudzis, kuram ir pavisam neparasta anomālija!

Valērijs Žulanovs ir 13 gadus vecs zēns no Krievijas, bet tas nav galvenais viņa stāstā. Sākotnēji tuvinieki un ārsti domāja, ka Valērijs sāk pieņemties svarā, jo kļūst apaļīgāks, bet viņi visi smagi kļūdījās. Atklājās, ka Valērijam aug otrs ribu pāris.

Rentgena uzņēmumi parādīja to, ka puisim aug vēl viens ribu pāris un šī kondīcija tiek dēvēta par kakla ribām. Šī retā kondīcija ir pavājinājusi puiša ķermeni un palēnina organisma augšanu. Kā arī puisis izjūt konstantas sāpes. Izteiktākās sāpēs ir tad, kad viņam ir jāpieliecas vai jāpagriež galva uz kādu pusi.

Kakla ribas sāk attīstīties no pirmā ribu kaula, augot no kakla pamata, mazliet virs atslēgas kaula. Šī kondīcija var būt “ielikta šūpulī” jau kopš pašas bērnības, bet tā sāk attīstīties tikai vēlākos gados un tikai tad to var pamanīt. Pastāv iespēja, ka otras ribas neattīstās pilnīgā izmērā un vienā brīdī pārstāj augt, bet ir iespēja, ka otras ribas var nospiest kādu nervu vai asinsvadu, kas var novest līdz kakla nejutībai.

Otrais ribu pāris ir sācis spiest puiša plaušas un sirdi. Ārsti apgalvo, ka puisim ir steidzami nepieciešama ribu izņemšanas operācija, bet Valērija vecāki to diemžēl nevar atļauties.

“Bērni par mani smejas, bet man tas nav smieklīgi, man ir ļoti skumji,” atzīst Valērijs. “Man ir ļoti grūti skriet, pieliekties, pagriezties un gan mans kakls, gan mugura sāp, kad es nesu smagas lietas.”

https://www.youtube.com/watch?v=3tgjUWylnRQ

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment