Lūk, kā izskatās studentu kopmītnes Kopenhāgenā! Mums nekas tāds pat sapņos nav rādījies!

Urban Riggers” – tā sauc 2013. gadā izveidoto jaunuzņēmumu. Patiesībā, tas ir peldošs kuģniecības konteineru kopums, kas ir pārveidots par dzīvojamām telpām.

Taču tas nenozīmē, ka tiksiet iesēdināti netīrā konteinerā. Ticiet man, tur viss ir civilizēti. Katrā istabā ir virtuve, vannasistaba un guļamistaba. Turklāt istabās ir iemontēti milzīgi logi, no kuriem paveras lielisks skats.

Katra peldošā dzīvesvieta sastāv no trīs kopā savienotiem konteineriem, starp tiem izveidojot tādu kā iekšpagalmu.

Ir paredzētas arī koplietojamas vietas, tajā skaitā arī iekšpagalms, platforma, no kuras iespējams nirt, vieta grilam un jumta terase. Ir pat padomāts par saules baterijām, kas ražo elektrību.

Dizainu izveidoja labi zināmais dāņu arhitekts Bjarke Ingels, kuram pieder daļa jaunuzņēmuma. Tieši viņš uzprojektēja pirmās kopmītnes ar 12 atsevišķām istabām.

“Izglītoti jaunieši ir vislabākā investīcija nākotnei. Šajā gadījumā atteikšanās no investīcijas ir sliktākais, ko var iedomāties, lai samazinātu izmaksas,” tā apgalvo arhitekts.

Lieki pieminēt, ka kopmītnes atrodas teju Kopenhāgenas centrā, kur vidējā īres maksa ir daudz lielāka. Lai atrastu dzīvesvietu, kas būtu studentam pa kabatai, nākas meklēt daudz nomaļāku vietu piedāvājumus. Tā kā labums, kā sacīt jāsaka, ir acīmredzams.

Lūk, tāds šodien mums tas stāsts! Ja vēl domājat, kur doties studēt, apsveriet šo iespēju! 

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment