Lūk, kas notiek, kad tu pārvari atkarību no mobilā telefona!

Šāda telefonu lietošana var pamatīgi negatīvi ietekmēt tavu veselību, kā arī ar laiku tā vienkārši liks tev justies kā zombijam. Lielākā daļa no mums nemaz nezina, kā var dzīvot bez viedtālruņa, tomēr mums patiktu tajā dalīties ar tevi.

Pārāk bieža telefona lietošana var izraisīt nozīmīgas veselības problēmas. Piemēram, ja tu lieto telefonu īsi pirms gulētiešanas, tavs ķermenis tiks apmuļķots un liks tev domāt, ka ir diena, un tev vajadzētu palikt nomodā. Daudz cilvēkiem, kuri lieto telefonu pirms gulētiešanas, ir miega traucējumi, jo gaišā telefona ekrāna gaisma nomāc tava organisma dabisko spēju ražot melatonīnu (miega hormonu).

Tāpat pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēkiem, kuri bieži lieto mobilos telefonus, ir paaugstināts stresa līmenis, un tajā pašā laikā citi pētījumi atklāj, ka bieža viedtālruņu izmantošana izraisa muguras un kakla problēmas, kas tiek saistīts ar nepārtraukto galvas noliekšanu, lai skatītos telefona ekrānā.

Pētījumi arī ir atraduši saistību starp telefonu biežu lietošanu un samazinātu ilgtermiņa atmiņu, kas atņem mums spēju domāt kritiski. 

Tātad, ja mēs censtos atbrīvoties no savas viedtālruņu atkarības, smadzenes sāks pārveidoties, jo tu tām gluži vienkārši sāksi vairāk uzticēties, nekā informāciju vienmēr meklēsi mobilajā tālrunī.

Vai tu spētu attiekties no sava viedtālruņa un izmantot to tikai patiešām nepieciešamās situācijās?

Avots: powerofpositivity.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment