Lūk, ko nozīmē īsta draudzība! Šis skolēns dara sava labākā drauga invalīda labā to, ko vairums nekad nedarītu

Kad pusaudži Ksī Ksu un Zangs Či pirmo reizi satikās Daksu vidusskolā Ķīnā, viņi uzreiz sadraudzējās un jau drīz kļuva pavisam nešķirami. Kad Zangam bija grūtības pārvietoties pa klases telpām, Ksī izlēma, ka nesīs viņu uz muguras, lai pārvietotu pa skolas teritoriju. Un to viņš tagad dara katru dienu pēdējos 3 gadus.

Skolas direktora vietnieks par viņu draudzību izteicies: “Šo divu skolēnu stāsts ir tik iedvesmojošs un aizkustinošs. Viņi pat nav ģimene, bet Ksī to dara jau trīs gadus.”

chin

19 gadus vecais Zangs cieš no muskuļu distrofijas – stāvokļa, kas vājina skeletu balstošos muskuļus un rada staigāšanas grūtības. Pārvietošanās pa skolas teritoriju bez Ksī palīdzības Zangam būtu bijis neiedomājams uzdevums.

 

 

chinnnnn

Abi draugi dzīvo kopmītnēs, tāpēc 18 gadu vecais Ksī katru dienu nes Zangu no viņu istabām līdz skolai un atpakaļ, un vēl pa skolas teritoriju apmēram duci reižu katru dienu. Viņš palīdz Zangam arī ar tādām aktivitātēm kā drēbju mazgāšana un maltīšu sagādāšana. Viņi abi ir ļoti uzcītīgi skolēni un ir labākie savā vidusskolas pēdējā klasē.

 

 

 

chinnnn

“Viņš ir visbrīnišķīgākais skolēns,” direktora vietnieks sacīja par Ksī. “Viņš arī pozitīvi iespaido pārējos skolēnus, kuri labprāt palīdz Zangam. Ar viņu atbalstu Zangam nekad nav nācies izlaist nevienu nodarbību.”

chinnn

Ķīnas medijos plaši atspoguļotais stāsts ir aizkustinājis jau miljonus. Kāds komentētājs raksta: “Mums vajadzētu mācīties no viņu draudzības. Šodienas sabiedrībā Ksī apņēmība ir īpaši vērtīga.”

chinn

 

Avots: odditycentral.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment