Lunārais sējas kalendārs novembrim: kad stādīt ziemājus un apsegt rozes

19.-20. novembrī neiesakām sēt un stādīt lielāko daļu kultūraugu, kā arī mēslot un laistīt augus. Var ravēt nezāles un uzirdināt augsni, mulčēt ziemojošos dārzeņus dārzā, rakt puķu sīpolus uzglabāšanai. Dārzā varat apgriezt slimus un sausus zarus, novākt sausus augļus no kokiem, grābt un kompostēt lapas.

21.-22. novembris ir ļoti ražīgas dienas. Jūs varat sēt jebkādus dārzeņus siltumnīcā un uz palodzes, kā arī stādīt ziemājus dārzā. Zaļumiem stādiet salātus, sīpolus. Puķu dobē var stādīt jebkādas puķes. Dārzā balina kokus un noņem slimo mizu. Mēslošana un laistīšana ir atļauta, bet ļoti mērena, nav ieteicama augu griešana un apstrāde ar ķīmiskām vielām.

23.-24. novembris. Pieļaujama dobju mulčēšana ar daudzgadīgām puķēm un ziemājiem. Ziemai var pārklāt rozes, mežrozītes, hortenzijas, vīnogas, jaunos kokus. Dārzā tiek veikta atzarošana un balināšana. Nav ieteicams sēt un stādīt lielāko daļu kultūraugu, pārstādīt augus, iekopt, laistīt un barot.

25.-26. novembris. Dienas piemērotas ziemas sīpolu un ķiploku stādīšanai, burkānu, redīsu un pētersīļu ziemas sējai. Ražas novākšana uzglabāšanai. Labvēlīgas dienas tādu puķu sējai, kurām nepieciešama stratifikācija: delfīniju, lupīnu, rudbekiju, akvīlijas. Dārzā var balināt kokus un notīrīt veco mizu. Nav ieteicams pārstādīt augus un bojāt augu saknes.

27.-28. novembris – pilnmēness dienas. Darbus ar augiem neveic.

29.-30. novembris – auglīgas dienas. Var stādīt ziemājus un sēt jebkādus augus siltumnīcā un uz palodzes, mulčēt augsnē ziemājus, laistīt un lietot organiskos mēslošanas līdzekļus. Dārzā tiek veikta siltumu mīlošu koku balināšana un segšana ziemai. Nav ieteicams apsmidzināt augus ar toksiskām ķīmiskām vielām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment