LV iedzīvotājiem tiek sniegts steidzams brīdinājums: “Ja saņemat šādu e-pastu, nekavējoties informējiet attiecīgās iestādes!”

ALTA valdes priekšsēdētājs Ēriks Lingebērziņš uzsvēra, ka digitālo tehnoloģiju attīstība ir atvērusi jaunas iespējas ceļojumu organizēšanas jomā, bet tajā pašā laikā radījusi jaunus risku veidus, kas prasa pastiprinātu uzmanību un atbilstošus pasākumus.

 

Papildus citām bažām, valdes priekšsēdētājs bija apgalvojis, ka Eiropas tūristi saskaras ar pieaugošu ievainojamību, veicot ceļojumu rezervācijas publiski pieejamās tiešsaistes platformās.

 

Viņi tiek eksponēti maldinošiem paziņojumiem, kas liek domāt, ka tie ir saistīti ar iepriekšējām rezervācijām, tādējādi prasot viņiem atkārtoti sniegt savas maksājumu kartes informāciju.

 

Lingebērzins uzsvēra, ka starp saņemto ielūgumu saturu un formātu un pakalpojuma sniedzēja nosūtīto e-pastu var būt neatbilstība.

Tādējādi pastāv risks, ka klientu var pakļaut krāpnieciskai darbībai, kurā tiek prasīta samaksa par pakalpojumu, kas faktiski nav sniegts. Tas ne tikai radīs nepatīkamu situāciju klientam, sasniedzot galamērķi, bet arī palielina risku, ka paredzētais pakalpojums netiks saņemts.

 

PTAC stingri iesaka patērētājiem rūpīgi izvērtēt savus individuālos apstākļus un izvēlēties tikai tādus aģentus, kas ir reģistrēti ceļojumu aģentu un ceļojumu rīkotāju datu bāzē.

Lasi vēl: Kaimiņš lūdza, lai atdodu viņam tukšās plastmasas pudeles. Kad uzzināju iemeslu, sāku tās krāt sev

Turklāt patērētājiem katrā konkrētajā gadījumā rūpīgi jāapsver, vai ir nepieciešams atklāt savu personisko informāciju.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Pirms jebkādu datu izpaušanas PTAC iesaka cilvēkiem apsvērt iespēju sazināties ar izvēlēto aģentu pa tālruni, lai noskaidrotu informācijas nepieciešamību un novērstu iespējamās krā**ieciskās darbības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment