Maizīte cepeškrāsnī. Vienreiz pagatavosi, un vairs nekad nepirksi maizi veikalā!

Gaisīgs mīkstums un kraukšķīga garoziņa – šis maizes klaips ir vienkārši ideāls! Tas ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams, pat bērns var tikt galā ar recepti.

Viegla, mīksta, poraina un smaržīga maizīte! Sastāvdaļas arī ir vienkāršas un pieejamas: bez olām, bez piena, bez sviesta. Kad pagatavosi šo maizīti tikai vienu reizi, tu nevarēsi apstāties un aizmirsīsi par veikala produkciju!

Sastāvdaļas:

350 grami kviešu miltu;
5 grami sausā rauga;
1 tējkarote cukura;
1 tējkarote sāls;
210 mililitri silta ūdens;
30 grami augu eļļas.

Mīklas pagatavošana:

Bļodā sajaucam visas sausās sastāvdaļas: miltus, raugu, sāli un cukuru. Pakāpeniski pievienojam siltu ūdeni un eļļu un samīcām lipīgu mīklu. Nedaudz apbārstām galdu ar miltiem un sākam veidot maizītes klaipu. Varam viegli ieziest rokas ar eļļu.

Pamazām mīkla pārstās lipt pie rokām. Ievietojam to bļodā, kas pārkaisīta ar miltiem. Nosedzam ar vāku un atstājam 30 minūtes.

Klaipa veidošana

Pārliekam mīklu uz galda virsmas, kas viegli nokaisīta ar miltiem. Ar pirkstiem izlīdzinām mīklu. Tā ir ļoti mīksta un vijīga. Sarullējam to kā ruleti. Pēc tam šo ruleti sarullējam vēlreiz, kā parādīts fotoattēlā zemāk. Pateicoties šīm manipulācijām, maize sanāks ļoti gaisīga!

Beigās ar pirkstiem atkal izlīdzinām mīklu un sarullējam. Veidojam klaipu.

Maizes cepšana

Ievietojam mīklu veidnē. Pārklājam ar maisiņu un atstājam vēl 20 minūtes. Pēc tam virspusi viegli ieziežam ar ūdeni vai pienu, apkaisām ar miltiem un ar asu nazi veicam iegriezumus.

Cepam maizi 180-190 grādu temperatūrā 30-35 minūtes.

Ļaujam maizei nedaudz atdzist uz restītēm. Pēc tam vēl silto klaipu varam sagriezt.

Maize izdodas tik garšīga, ka nevar izteikt vārdos. Mīksta, atsperīga, gaisīga iekšpusē un kraukšķīga ārpusē. Šo maizi var baudīt pat bez sviesta!

Izmēģini arī tu šo lielisko maizes recepti. Tici man, tu tajā iemīlēsies jau no pirmās reizes. Un padalies ar šo recepti sociālajos tīklos – būsim tev pateicīgi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment