Man bija vienas nakts sakars ar kolēģi, bet tagad jūtos šausmīgi vainīga vīra priekšā. Man ir vajadzīga palīdzība, kas man jādara?


Trīsdesmitgadīgā Inna ir laimīgi precējusies, bet komandējuma laikā piedzīvojusi patīkamu kolēģa valdzinājumu. Kopš tā laika sievieti vajā pārmetumi sev, mēģinot attaisnot savu nelielo nodevību.

 

Es biju jauna, kautrīga un burtiski izkusu, kad ap mani sāka aplidot pārliecināts vīrietis, vecāks par mani. Tomēr pēc mūsu vienas nakts sakara es jūtos ļoti slikti, mani moka briesmīga vainas sajūta.

LASI VĒL: Laiks kļūt laimīgam: kā lūgt palīdzību senču dvēselēm un izmantot šīs dienas labvēlīgo enerģiju – 23.11.2022

Geštaltterapeites komentārs

 

“Vainīga” ir nopietns vārds. Vai nav ironiski, ka vīra krāpšana tev neko īpašu nenozīmē? Vai nav tik viegli apmānīt savu dzīvesbiedru vai partneri?

Geštaltterapeite Marina Baskakova uzskata, ka tieši vainas apziņa parāda esošo attiecību vērtību. Mēs tās novērtējam un baidāmies, ka varam tās iznīcināt.

“Ja mēs lietojam terminu “nodevība”, tas attiecas uz pāri, kas jau kādu laiku ir kopā. Kamēr kāds nav izvēlējies partneri un apsver visas savas iespējas, arī seksuālās, eksperte saka, ka tā nav krāpšana un viņi nejūtas vainīgi.“

Neuzticīgu dzīvesbiedru nodrošināšana ar pārliecinošiem alibi ir pat radījusi īpašu biznesu – ir aģentūras, kas piedāvā šādus pakalpojumus. Un tas viss neskatoties uz to, ka likums laulības pārkāpšanu vairs neuzskata par noziegumu. Šķiršanās ir kļuvusi par tik ierastu parādību, ka tā nevienu nepārsteidz un neizraisa sašutumu, bet iepazīšanās portālos daudzi vīrieši un sievietes nemaz neslēpj, ka ir precējušies.

Vai neuzticība ir kaut kas tāds, ko cilvēki dara, lai sekotu kādai tendencei, neuztraucoties par savu morāli vai vainu?

Tomēr socioloģe Šarlote Le Vana, pēc desmitiem neuzticīgu laulāto aptaujāšanas, apgalvo tieši pretējo:

 

“Es sapratu, ka, izņemot “galvenos nodevējus”, tas ir, hedonistus, kuru vienīgais dzīves mērķis ir tiekšanās pēc baudas, mūsdienās neviens neiesaistās ārlaulības sakaros, to iepriekš neplānojot. Laulības vai attiecību šķiršana nav vienkārša, un tam var būt sekas, kas ilgst ilgu laiku. Dažreiz cilvēki izvēlas to darīt tādu iemeslu dēļ, kas nav pilnībā skaidri.”

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment