Man vairs nebija spēka cīnīties ar kurmjiem, bet palīgā steidzas vasarnīcas kaimiņš. Tas ir jāzina visiem dārzniekiem!

Man nebija spēka cīnīties ar šiem nelūgtajiem viesiem – kurmjiem. Bet mūsu vasarnīcas kaimiņš, pieredzējis dārzkopis, precīzi zina, kā atbrīvoties no kurmjiem. Viņa zālienā, atšķirībā no mūsējā, nebija neviena paša kurmju rakuma.

No kaimiņa uzzināju metožu kombināciju, kā tikt galā ar kurmjiem. Dalāmies ar pāris pārbaudītiem veidiem. Visi dārznieki, ņemiet to vērā!

Kā atbrīvoties no kurmjiem

Daudzi dārznieki iesaka samitrināt lupatas ar nepatīkami smakojošām vielām un tad tās ielikt kurmju rakumos. Tomēr šī metode nedarbojas ļoti labi, jo dzīvnieki vienkārši aizrok šo eju un izveido jaunu.

Šī metode palīdz tikai tad, ja visos kurmju rakumos saliekat lupatas, kas aplietas ar petroleju, un pēc tam atkārtojiet to daudzas reizes, kad parādās jaunas kustības. Dzīvnieki būs spiesti atstāt šo vietu.

Pēc kaimiņa teiktā, kurmja klātbūtne dārzā liecina par to, ka apkārtnē augiem ir daudz kaitīgu kukaiņu. Un kurmim tas ir garšīgs ēdiens. Tas nozīmē, ka, lai kurmis aizietu, vispirms jācīnās ar kaitēkļiem, tādējādi atstājot kurmi bez barības.

Optimālākie līdzekļi, ko var izmantot šajā gadījumā, ir Aktara, Karbofos un Aktelik. Pēc preparāta sagatavošanas organizē skarto augu laistīšanu. Bagātīgi tīra augsni un pašu augu. Ja nepieciešams, atkārtojiet procedūru.

Lasi arī: Kā vasarā pareizi piebarot kāpostus, lai izaugtu lielas un veselīgas galviņas. Raža tevi priecēs!

Lasīt vēl: Lai iegūtu bagātīgu tomātu ražu, zeme pareizi jāpiebaro ar zivīm!

No tautas līdzekļiem palīdz ķiploku vai pākšaugu stādīšana. Kurmji nepanes šo smaržīgo augu aromātus. Var stādīt arī citus kurmim nepatīkamus augus: piparmētru, narcises un lazdu rubeņus.

Elektroniskās atbaidīšanas ierīces ir efektīvas cīņā pret kurmjiem. Ierīce izstaro vibrācijas un skaņas, kuru rezultātā dzīvnieki izjūt diskomfortu. Kurmji atstāj vietu. Ierīces darbības rādiuss ir atkarīgs no akumulatora jaudas.

Ultraskaņas ierīces dod labus rezultātus. Jums vienkārši jāievēro norādījumi un jāievieto tos zemē noteiktajā dziļumā.

Minēto metožu kopums palīdz lieliski tikt galā ar kurmju problēmu! Izmēģiniet un dalīties par to, kā jums veicās, komentāros!

Arī interesanti: Pieredzējis dārznieks pastāstīja, kā panākt apskaužamu biešu ražu izmantojot šīs metodes

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment