Meita nolēma dzemdēt 19 gados. Puisis nestrādā, bet ratiņus, gultu un viss pārējais jānodrošina mums

Arinas ģimene dzīvo trīsistabu dzīvoklī. Katrai no meitām ir sava istaba, jo gana liela vecuma starpība, un meitenēm intereses ir pilnīgi atšķirīgas.

Istabas lai arī savas, tomēr ir nelielas, sienas bez skaņas izolācijas. Kā izmitināt divas ģimenes, vēl jo vairāk, ka dzīvoklī dzīvo mazs bērns.

Pēc tam, kad Liza un Miša sagāja kopā, notikumi sāka attīstīties vēl ātrāk. Vien pēc dažiem mēnešiem šķita, ka meitene ir stāvoklī.

Lizu jaunumi par mazuli iepriecināja, viņa uzreiz sāka plānot kāzas.

Neviens no jauniešiem nestrādā, bet tas nekādā ziņā neatstāja ietekmi uz viņu svinības iecerēm. Restorānu izvēlējās ne to lētāko, viesus saaicināja daudz, arī Lizas kleita nebija nekāds budžeta variants.
Atteikt meitenei bija grūti, jo, kolīdz vecāki sāka strīdēties, viņa uzreiz saķēra vēderu un sūdzējās par sāpēm…

Kāzas nosvinēja ar vērienu, savas naudas nepietika, nācās aizņemties. Arina domāja, ka topošais tēvs pret savu jauno statusu attieksies nopietni un sāks meklēt darbu. Mācīties var arī neklātienē, bet ģimeni vajag nodrošināt.

Izrādījās, ka par darbu domā tikai Arina. Liza un Miša pāriet no dienas nodaļas uz neklātieni negrasās, darbu meklēt arī negrib.

Mišas vecāki uzdāvināja jaunajam pārim mašīnu, tā nu viņi pēc mācībām vizinās pa pilsētu, staigā apkārt. Lai būtu par ko šo mašīnu uzpildīt, Mišas vecāki katru mēnesi pārskaita dēlam 200 eiro, tiesa, jaunlaulātie šo naudu iztērē maksimums nedēļas laikā.

Visu pārējo laiku jauno ģimeni pilnībā nodrošina Arina un viņas vīrs.

Neskatoties uz palielinātajiem rēķiniem un parādu par kāzām, Liza necenšas ekonomēt. Tagad viņa pieprasa no vecākiem ratiņus un gultiņu bērnam.

Meitene izvēlas visnotaļ dārgus modeļus, bet uz mēģinājumu iebilst, Liza apvaino māti un tēvu tajā, ka viņi žēlo naudu savam nākamajam mazbērnam.

Jaunieši radīt bērnu spēja, bet domāt par to, kā viņu nodrošināt, negribas. Arina un viņas vīrs saņem vidēju algu. Lizas iekļūšana budžetā viņiem bija priecīgs notikums arī tāpēc, ka viņiem būtu problemātiski apmaksāt viņas studijas.

Vecāki ticēja, ka meitene iegūs diplomu, atradīs darbu un pati sevi nodrošinās, bet sanāca pilnīgi savādāk.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment