Mīti par laimi, kuriem tev būtu jāpārstāj ticēt

Mīts: kad atradīsi īsto cilvēku, tad tu būsi laimīgs

Ja domā, ka pilnai laimei ir nepieciešams tas, ka esi ar kādu kopā, tad jutīsies briesmīgi, būdams viens. Protams, spēcīgas, noturīgas attiecības var padarīt tavu dzīvi pilnīgāku un līdz ar to – tevi laimīgāku, tomēr ne vienmēr attiecības nozīmē laimi.

Patiesībā daudz cilvēku, esot attiecībās, jūtas vientuļāki nekā tad, kad ir vieni paši. Kad jūties nelaimīgs, ir dabiski tajā vainot savu attiecību statusu, tomēr vieglāk būs tad, ja meklēsi citus veidus, kā apmierināt savas vajadzības.

Mīts: būšana laimīgam nozīmē to, ka nekad nejutīsies kā mēsls

“Ilgi un laimīgi” lieta nemaz nedarbojas – tā notiek tikai pasakās, tomēr mēs dzīvojam realitātē. Tu esi cilvēciska būtne, un, lai arī cik laimīgs nejustos, tu piedzīvosi situācijas, kad jutīsies vīlies, noskumis, dusmīgs, nekam nevajadzīgs, nobijies un apkaunots. Tomēr tas uzreiz nenozīmē, ka tādā veidā tu kļūsi nelaimīgs.

Mīts: laime ir prāta stāvoklis

Protams, tavai domāšanai ir liela ietekme tajā, kā tu jūties, bet tāpat ietekmi veic arī hormoni, neirotransmiteri, miegs, aktivitātes, diētas, narkotikas, šķiršanās, nāve, stress un pārmaiņas.

Tu nevari vienkārši “izvēlēties” laimi – tā vietā saproti, ka tev ir jāpavada laiks ar cilvēkiem, kuri tevi nenosoda par to, ka neesi pilns pozitīvisma un jādara dzīvē lietas, kuras tavuprāt tevi padara laimīgu.

 

Avots: thrillist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Nopērc savu Laimīgo biļeti, ko Dievs rezervējis īpaši tev (ļauj viņam vadīt tavu roku, kad izvēlies skaitļus nākošajai izlozei): http://bit.ly/2en6QyG</cite>

    Ir skaidrs, ka strādājot 9-18 algotu darbu neko nenopelnīsi, knapi sanāks dzīvošanai – samaksāsi par īri, nopirksi pārtiku un atkal gaidi algu, varbūt starplaikā atļaujoties kādu mazu prieciņu. Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto, samaksāt par studijām savam bērnam. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi!

Leave a Comment