Muzeju naktī durvis vaļā vērs RMM topošā mājvieta Mārstaļu ielā 6

Muzeju naktī, 18. maijā, no plkst. 20.00 līdz 23.00, Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) sadarbībā ar VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) aicina uz pasākumu “Tu šo pasauli vēl neesi redzējis”* RMM topošajā mājvietā Mārstaļu ielā 6, kur 2022. gadā durvis vērs muzeja jaunā ekspozīcija. Muzeju nakts pasākuma laikā apmeklētājiem būs pieejams ēkas pirmais stāvs.

Šogad Muzeju nakts tēma ir Tālavas taurētājs. RMM krājumā glabājas 1890. gadu beigās rakstītās Rūdolfa Blaumaņa populārās balādes “Tālavas taurētājs” manuskripta oriģināls, kurā varēs ieskatīties pasākuma laikā.

Vakara gaitā paredzētas vairākas aktivitātes – iepazīt daļu no RMM pūšamo instrumentu kolekcijas un izmēģināt, kā tie skan; pārbaudīt savas zināšanas Latvijas kultūrvēsturē; radīt savu dzejoli no “Tālavas taurētāja” dzejoļa rindām un citu dzejoļu manuskriptu rindām (no RMM krājuma), kā arī pirmajiem iemūžināt sevi pie nama skatloga fotostāsta, daloties ar attēlu sociālajos tīklos un pievienojot mirkļbirku #Muzejs2022. Būs arī interesantas aktivitātes bērniem.

No 18. maija Rakstniecības un mūzikas muzejs sāks apdzīvot nama Mārstaļu ielā 6 skatlogus, īpašos foto stāstos iekustinot topošās ekspozīcijas koncepta virzienu. Skatlogos būs pieejams arī QR kods, kuru nolasot būs iespēja ieskatīties ēkas pašreizējo telpu panorāmā, kā arī aplūkot fotogrāfijas no Mārstaļu 6 nama vēl nesenās vēstures.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment