Neatkārtojami aktieri, kuri joprojām nav saņēmuši Oskara balvu!

Breds Pits

 “Cīņas klubs” (“Fight Club”)  un “Troja” (“Troy”).

1

Visu laiku valdzinošākais vampīrs spēlējis neskaitāmās filmās, bet nav ieguvis nevienu “Oskaru”. Tiesa, viņš trīs reizes ir nominēts balvai. Pirmo reizi 1996. gadā par savu lomu filmā “12 pērtiķi” (“12 Monkeys”), bet toreiz balva nokļuva pie Kevina Speisija – ar lomu filmā “Parastie aizdomās turamie” (“The Usual Suspects”).

Džonijs Deps

2

“Karību jūras pirāti” (Pirates of the Caribbean)

3

 “Jātnieks bez galvas”  (“Sleepy Hollow”) un “Slepenais logs”(Secret Window”).

Līdz 50 gadu vecumam, atzītais aktieris paspējis filmēties ļoti daudzās populārās filmās, kas nesušas milzīgus kases ieņēmumus, kā arī ieguvušas skatītāju mīlestību. Deps ticis nominēts trīs reizes, bet nekad nav ieguvis “Oskaru”. Pirmo reizi viņš tika nominēts 2004. gadā par lomu filmā “Karību jūras pirāti”, bet toreiz balvu saņēma Šons Penns – ar filmu “Noslēpumu upe” (“Mystic River”).

Ralfs Fainss

5

“Šindlera saraksts” (“Schindler’s List”) un “Harijs Poters” (“Harry Potter”).

Visromantiskākais ļaundaris uz kinoekrāniem – Ralfs Fainss – pazīstams ar savu lielisko sniegumu, bet arī viņš nekad nav saņēmis Kinoakadēmijas balvu. Neskatoties uz to, daudzas filmas, kurās viņš piedalījies, bijušas ļoti veiksmīgas un ieguvušas daudzus apbalvojumus citās kategorijās. Piemēram, “Šindlera saraksts” saņēma septiņus “Oskarus”, bet “Angļu pacients” (“English Patient”) saņēma deviņas balvas.

Džims Kerijs

6

“Gaišo atmiņu mūžīgais starojums” (“Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

Džims Kerijs, nepārspīlējot, ir viens no pasaules slavenākajiem komiķiem un talantīgākajiem aktieriem, taču viņš nekad nav bijis nominēts “Oskaram”. Džims Kerijs nav spēlējis tikai muļķīgās komēdijās, kā piemēram “Stulbs un vēl stulbāks” (“Dumb and Dumber”).

Viņa repertuārā ir arī tādas filmas kā “Gaišo atmiņu mūžīgais starojums”, “Trūmena šovs” (“The Truman Show”), “Vienmēr jā” (“Yes Man”) un “Maska” (“Mask”)  – visas ir vienkārši neaizmirstamas filmas.

Kianu Rīvss

7

“47 ronini” (“47 Ronin”).

Spožākā 90. gadu un 21. gs. sākuma filma – “Matrikss” (“The Matrix”) – vairāku gadu laikā ieguvusi ievērojamu balvu skaitu, taču ir grūti iedomāties, ka bez Kianu Rīvsa šī filma būtu tik veiksmīga. Tomēr viņš nav ieguvis nevienu “Oskaru”. Interesanti, ka par lomu šajā, nu jau klasiskajā filmā, Kianu ieguva MTV balvas par labāko cīņu un labāko skūpstu.

Toms Krūzs

89

“Dzimis 4. jūlijā” (“Born on the Fourth of July”).

Krūzs ticis nominēts “Oskaram” trīs reizes – par lomām filmās “Dzimis 4. jūlijā”, “Džerijs Magvairs” (“Jerry Maguire”) un “Magnolija” (“Magnolia”), – taču nekad nav ieguvis šo balvu. Viņš spēlējis arī tādos labi zināmos grāvējos kā “Neiespējamā misija” (“Mission: Impossible”), “Acis plaši aizvērtas”(“Eyes Wide Shut”), “Intervija ar vampīru”(“Interview with a Vampire”) un citās lieliskās filmās.

Gerijs Oldmens

10

“Piektais elements” (“The Fifth Element”).

Šoreiz tas tiešam ir apkaunojoši. Vairāki filmu kritiķi Geriju Oldmenu nosaukuši par visu laiku labāko aktieri, bet viņš tikai vienu reizi ir nominēts “Oskaram” – par lomu trillerī “Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs” (“Tinker Tailor Soldier Spy”). Viņš ir īsts zilā ekrāna meistars un parādījis savu talantu tādās filmās kā “Rosencrantz and Guildenstern Are Dead”,  “Drakula” (“Dracula”),  “Leons”(“Leon”), “Piektais elements” un citas filmas, kas iegājušas kino vēsturē.

Bils Marijs

1112

“Pazudis tulkojumā” (“Lost in Translation”) kopā ar Skārletu Johansoni.

Komiķis Bils Marijs nokļuva Holivudas virsotnē, pateicoties tādām kulta filmām kā  “Spoku mednieki”(“Ghostbusters”) un (“Groundhog Day”). Viņa pirmā nominācija “Oskaram” nāca daudz vēlāk – 2003. gadā, par lomu filmā “Pazudis tulkojumā”. Viņš to nekad nav ieguvis, taču Marijs ir saņēmis “Zelta Globusa” balvu.

Edvards Nortons

13 14

“Amerikāņu vēsture X”(“American History X”) un “Nepārspējamais Halks” (“The Incredible Hulk”).

Lieliskais aktieris, kuru lielākā daļa atceras kā stāstītāju filmā “Cīņas klubs”, ir vairākas reizes nominēts “Oskara” balvai – par filmu “Pirmatnējās bailes” (“Primal Fear”) un “Amerikāņu vēsture X”. Starp citām spīdošām, bet nenovērtētām filmām ir arī “Iluzionists”(“The Illusionist”) un “Putncilvēks” (“Birdman”).

Leonardo Di Kaprio

1516

“Lielais Getsbijs”(“The Great Gatsby”).

Talantīgais un daudzpusīgais Leonardo Di Kaprio arī ir vairākas reizes nominēts Kinoakadēmijas balvai, bet nav to ieguvis. Viņa vienreizējais sniegums daudzu gadu gaitā ir pelnījis veselu kaudzi “Oskaru”, bet tiem, kas tos piešķir, diemžēl ir cits viedoklis. Arī pagājušajā gadā bija sāpīgi noskatīties, ka balva viņam iet secen.

 

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment