Negaidīti! Restorānam aizliedz dalīt sombrēro, jo tas ir rasistiski!

Austrumanglijas universitātes padomes pārstāvji pat atņēmuši studentiem cepures, viņuprāt, ja cilvēks, kas nav meksikānis nēsā šo galvassegu, tas tiek uzskatīts par aizvainojumu.

Padome uzver, ka sombrēro pārkāpj reklamēšanās politiku, kas tika izsūtīta telpu nomniekiem, pirms pasākuma, aizliedzot jebkādu stereotipisku atribūtu izmantošanu mārketinga nolūkos.

Informatīvajā materiālā paskaidrots: “Diskriminējoša vai stereotipiska valoda un/vai attēli, kas vērsti pret kādu indivīdu, nav atļauti izmantošanai mārketinga nolūkos.”

Materiālā, papildus, minēti diskriminācijas veidi, tai skaitā, rases, etniskās piederības un nacionalitātes diskriminācija.

Sombrēro tika uzskatīti par rasistiskiem no kultūras pieņemamības skatu punkta, par spīti tam, ka restorāns reklamē Tex-Mex virtuvi.

Kāds students, kurš vēlējās palikt anonīms, vietējai avīzei pastāstījis: “Tas ir muļķīgi, tās taču ir komēdiju cepures, nevis reliģisks aksesuārs.”

“Kurš gan varētu tikt ar tām aizvainots? Spīdijs Gonzales?”

Padomes pārstāvis informēja, ka padome labi zina, ka etniskās piederības jautājumi ir grūti izprotami un daudzi nesaprot, ka var tikt pārkāptas normas. Padome vēlas, lai visi kopienas dalībnieki justos droši un pieņemti, kā arī, lai šajos pasākumos netiktu iekļauts rasisms, seksisms, homofobija, vai kas cits.

Arī restorāna darbinieki minējuši, ka noteikušais ir vienkārši smieklīgs.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment