NEPLP turpināšot atbalstīt neatkarīgos žurnālistus no Krievijas

Pilsonības un migrācijas lietu direkcija izmeklē vīzu atcelšanu trīspadsmit Krievijas žurnālistiem, kuri strādā televīzijas kanālā “Doždj” (“Дождь”/”TV Rain”).

Šis kanāls zaudēja apraides tiesības Latvijā, bet Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons pirmdien aicināja kanāla žurnālistus izraidīt no valsts. Jansons trešdien neizslēdza iespēju, ka “Doždj” žurnālisti varētu lūgt politisko patvērumu Latvijā.

“Doždj” (Rain) galvenais redaktors Tihons Džadko diskusijā atzina, ka par izmeklēšanu par kanāla apraides tiesību zaudēšanu zina tikai tik daudz, cik plaša sabiedrība no masu medijiem. Tomēr viņš cer, ka izmeklēšanas iznākums būs labvēlīgs kanāla darbiniekiem.

Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājs norādījusi, ka organizācija turpina atbalstīt neatkarīgo žurnālistu darbību Latvijā, neskatoties uz bažām, ka “Doždj” rīcība varētu atstāt negatīvas sekas uz citiem Krievijas žurnālistiem, kuri meklējuši patvērumu valstī.

 

Mēs neesam konstatējuši nekādus pierādījumus par likumpārkāpumiem vai problēmām ar citiem Krievijas medijiem Latvijā, un mūsu partnerdienesti šādas problēmas nav konstatējuši arī ar citiem Krievijas žurnālistiem.

Pēc viņa teiktā, vienīgā persona, kas saņēmusi patvērumu Latvijā ir “Doždj”. Krievu mediji, kas regulāri pieļāvuši pārkāpumus, tāpēc VD nolēma anulēt “TV lietus” apraides atļauju. Taču tas ir tikai viens mīklas fragments.

Pat ja VD nebūtu nosūtījis vēstuli, Āboliņš uzskata, ka lēmums būtu tāds pats.

 

Jau vēstīts, ka Krievijas telekanāls “Doždj” pārtrauc sadarbību ar Alekseju Korosteļevu, kurš 1.decembrī pauda cerību, ka kanāls ir palīdzējis Krievijas bruņotajos spēkos mobilizētajiem, kas cīnījās pret Ukrainu. Uzreiz pēc tam Krievijas mediju regulators NEPLP pret kanālu ierosināja administratīvā pārkāpuma lietu, bet 6.decembrī nolēma kanālam anulēt apraides atļauju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment