Neuzmanīgi dārznieki pieļauj vienas un tās pašas kļūdas, kas neļauj peonijām uzziedēt

Kā rūpēties par peonijām

Ir sliktākas situācijas. Piemēram, jūs iegādājāties stādus no slima auga. Šajā gadījumā negaidiet bagātīgu ziedēšanu. Visticamāk, peonijas nebija pienācīgi koptas, kas izjauca vielmaiņu. Tāpēc ir tik svarīgi iegādāties peonijas un citus ziedus no uzticamiem cilvēkiem vai specializētos veikalos.

Ja vēlaties, lai peonijas zied katru gadu, jums par tām ir pareizi jārūpējas. Un to izdarīt ir pavisam vienkārši.

Uzmani laistīšanas procesu. Tam jābūt mērenam, lai augsne neizžūtu, bet tajā pašā laikā tā nebūtu pastāvīgi mitra. Ja starp laistīšanas reizēm augsnei nav laika nožūt līdz 3 centimetru dziļumam, tad ūdens ir pārāk daudz.

Peonijām gandrīz nav mazo sakņu, kas absorbē mitrumu. Jums ir nepieciešams laistīt pašu peoniju krūmu, lai ūdens iekļūtu sakņu sistēmā.

Lasi arī: Itāļu saldējuma dželato recepte

Ja pumpuru ir par daudz, no sānu pumpuriem jāatbrīvojas. Pretējā gadījumā jūs riskējat palikt bez ziediem nākamajā gadā. Turklāt augsne, kurā aug zieds, ir regulāri jāatbrīvo. Un pats krūms ir jāpārstāda ik pēc 6–8 gadiem, lai sadalītu iegūtos dzinumus un tādējādi pavairotu augu.

Neaizmirstiet arī par mēslojumu. Virsējo mēslojumu uzklāj, kad tiek stādīts zieds. Nākamo reizi jābaro augs pēc tam, kad pirmais sniegs ir izkusis. Slāpekļa mēslojums ir ideāli piemērots peonijām. Turklāt dīgšanas periodā izmantojiet kālija-fosfora mēslojumu. Pēc tam 2-3 nedēļas pēc ziedēšanas atkal barojiet augu.

Peonijas var beigt ziedēt, ja ir pārāk daudz mēslojuma vai, gluži pretēji, tas nepietiek. Ņemiet to vērā!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment