Nopludināta informācija par vietām Eiropā, kurās teroristi plāno jaunus uzbrukumus

Slepenie dienesti ziņo, ka apdraudēti esot Spānijas, Francijas un Itālijas kūrorti. Par teroristu uzbrukumu specdienestus informējis uzticams avots no Āfrikas.

Tiek apgalvots, ka iespējamajiem uzbrucējiem jau ir konkrēti plāni izlikties par imigrantiem, kuri apkalpo tūristus, pārdod dzērienus un uzkodas, kā arī pludmales aksesuārus.

BILD minēts, ka teroristi plāno izmantot automātiskos ieročus, lai atklātu uguni uz tūristiem, kas atrodas piekrastē, pašnāvniekus sprāgstvielu vestēs un sprāgstvielas, kas paslēptas zem atpūtas krēsliem pludmalē.

Kā zināms, pret ISIS finansēšanu vērsusies starptautiska koalīcija, lai tiktu samazināta teroristiskās organizācijas militārā rīcībspēja, tādēļ ISIS meklējot viegli pieejamu mērķi rietumos, nākuši klajā ar spridzināšanu brīvdienu kūrortos.

Pēc šobrīd pieejamās informācijas specdienesti izplatījuši brīdinājumu par kūrortiem Francijas dienvidos, Costa del Sol Spānijā un abiem Itālijas krastiem.

BILD citējis kāda augsta ranga specdienesta ierēdņa pausto sašutumu: “Tā var kļūt par jaunu šausmu dimensiju. Brīvdienu kūrortus nav iespējams apsargāt.” Pagājušajā gadā Tunisijas kūrortā, teroristiem atklājot uguni uz atpūtniekiem gāja bojā 38 cilvēki, 30 no tiem bija briti.

Draudi nāk no Boko Haram teroristu grupējuma Nigērijā, kas nesen pievienojies ISIS. Slepkavnieciskajā kampaņā tiks iesaistīti fanātiskie ārikāņi, kuri regulāri ceļo uz Eiropu.

Seks Pojē, Senegālas pilsētas Salijas policijas priekšnieks: “Šie cilvēki regulāri ceļo uz Itāliju uz citām vietām, viņiem ir vīzas un nepieciešamie dokumenti. Viņi nav nelegālie imigranti, viņus uzskata par biznesmeņiem un darījumu cilvēkiem. Tieši tādēļ viņi ir tik bīstami.”

Vācija vēl nav izdevusi ceļošanas brīdinājumus par potenciāliem terorisma draudiem brīvdienu galamērķos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment