Noslēpums un triks, kā pagatavot sātīgu un īpaši gardu frikadeļu zupu ar kartupeļiem

Par zupas nozīmi uzturā  ir runāts un rakstīts daudz un tas nav mīts…  zupas iekļaušana ēdienkartē kaut vismaz reizi nedēļā ir ļoti svarīga.

Zupas ir ļoti labvēlīgi, jo tās parasti satur daudz barības vielu un vitamīnu, kas ir būtiski cilvēka organisma veselīgai darbībai. Kāpēc zupas ir tik labas veselībai?

1. Uztur škidruma līmeni – zupas satur ūdeni, kas ir svarīgs elements, lai saglabātu normālu ķermeņa šķidruma līmeni. Daudzas zupas satur arī citus šķidrumus, piemēram, buljonu, kas palīdz saglabāt normālu šķidruma līmeni organisma audos.

2. Satur vitamīnus un minerālvielas – zupas parasti satur daudz vitamīnu, piemēram, C un B grupas vitamīni, kas ir būtiski daudzu organisma funkciju darbībai. Zupas arī var saturēt dažādas minerālvielas, piemēram, kalciju, dzelzi un magniju.

3. Uzlabo gremošanu – zupas ir viegli sagremojamas, un tām ir labvēlīga ietekme uz gremošanas traktu. Īpaši zupas, kas satur dārzeņus un garšvielas, var uzlabot kuņģa un zarnu darbību, uzlabot gremošanas procesus un samazināt aizcietējumus.

4. Mazina iekaisumus – dažas zupas, piemēram, vistas buljons, var palīdzēt mazināt iekaisumus un uzlabot organisma imunitāti.

5. Mierina un palīdz atjaunot spēkus – siltas zupas var sniegt ķermenim īpašu komfortu un spēka sajūtu. Tās var palīdzēt nomierināt nervu sistēmu, mazināt stresu un palīdzēt atjaunot spēkus.

Tāpēc ir ieteicams regulāri iekļaut zupas savā uzturā, lai nodrošinātu savam ķermenim labvēlīgas barības vielas un vitamīnus.

 

Un, lūk, varam ieteikt, kā pagatavot gardu frikadeļu zupu ar īpašu triku par ko minēju virsrakstā. Dāmas un kungi, frikadeļu zupa ar kartupeļiem. Šo gardo ēdienu spēs pagatavot ikviena saimniece.

Lasi arī: Nav nepieciešams vārīt un cept bietes – ir vieglāks veids: 15 minūtes un bez nepatīkamas smakas

Sastāvdaļas

400g cūkgaļas

1 ola

1 sīpols

1 burkāns

3 kartupeļi

1 tomāts

1 pētersīļu saišķis

1/2 paprikas

1 ķiploku daiva

2 – 3 lauru lapas

sāls, pipari

 

Un tad ir īpašā sastāvdaļa, kas nepieciešama frikadelēm. Par to raksta otrajā lapā, plus pagatavošanas gaita

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment