Šī noslēpumainā sastāvdaļa ir puse ēdamkarotes mannas miltu.
Pagatavošana
Sākumā uz uguns uzliek katlu, kamēr ūdens vārās, tikmēr malto gaļu iesāla un iepiparo. Tad iesit vienu olu un samaisa.
Frikadeļu pagatavošanas noslēpums ir tāds, ka maltajai gaļai pievieno puskaroti mannas miltu.
Pēc mannas pievienošanas sāk velt frikadeles, lai frikadeles neliptu pie rokām tās samitrina ar ūdeni. Kad viss savelts, tad frikadeles ievieto ledusskapī.
Tad uz rīves sarīvē burkānus un liek vērdošā ūdenī. Daži pirms tam burkānus apcep, lai izvilktu saldenāku garšu. Tā ir gaumes lieta.
Lasi arī: Nav nepieciešams vārīt un cept bietes – ir vieglāks veids: 15 minūtes un bez nepatīkamas smakas
Tad gatavo pārējās sastāvdaļas zupai. Visu liek katlā vārošajā ūdenī.
Tad sagriež kartupeļus.
Tad pievieno frikadeles un uz lēnas uguns vāra 15 – 20 minūtes.
Pats pēdējais solis – piedevas. Mazos gabaliņos sagriež tomātu, tas frikadeļu zupai piedos patīkamu skābumu.
Tad sagriež pētersīļus, tomātus un papriku.
Tad pievieno pāris lapiņas ar lauru lapām.
Zupa gatava