Šī noslēpumainā sastāvdaļa ir puse ēdamkarotes mannas miltu.
Pagatavošana
Sākumā uz uguns uzliek katlu, kamēr ūdens vārās, tikmēr malto gaļu iesāla un iepiparo. Tad iesit vienu olu un samaisa.
Frikadeļu pagatavošanas noslēpums ir tāds, ka maltajai gaļai pievieno puskaroti mannas miltu.
Pēc mannas pievienošanas sāk velt frikadeles, lai frikadeles neliptu pie rokām tās samitrina ar ūdeni. Kad viss savelts, tad frikadeles ievieto ledusskapī.
Tad uz rīves sarīvē burkānus un liek vērdošā ūdenī. Daži pirms tam burkānus apcep, lai izvilktu saldenāku garšu. Tā ir gaumes lieta.
Lasi arī: Nav nepieciešams vārīt un cept bietes – ir vieglāks veids: 15 minūtes un bez nepatīkamas smakas
Tad gatavo pārējās sastāvdaļas zupai. Visu liek katlā vārošajā ūdenī.
Tad sagriež kartupeļus.
Tad pievieno frikadeles un uz lēnas uguns vāra 15 – 20 minūtes.
Pats pēdējais solis – piedevas. Mazos gabaliņos sagriež tomātu, tas frikadeļu zupai piedos patīkamu skābumu.
Tad sagriež pētersīļus, tomātus un papriku.
Tad pievieno pāris lapiņas ar lauru lapām.
Zupa gatava
Tevi noteikti interesēs
- Statistika rāda strauju algu kāpumu, taču iedzīvotāju viedoklis ir skarbs: “Latvijā ar tām var tikai izdzīvot!”
- Māra katru gadu viņa ieradās un sabojāja man svētkus, bet es izdomāju viņai lielisku dāvanu
- Anomāls ciklons tepat aiz stūra: ko sinoptiķi no 20.decembra sola konkrētajiem reģioniem
- “Es neko nemaksāšu” — paziņoja Anita; “Esmu tava vīramāte, un man ir tiesības uz bezmaksas pakalpojumu”
- Es vairs neizmantoju eļļu, lai izceptu bekonu: kāds pieredzējis šefpavārs man atklāja vienu pavisam ikdienišķu sastāvdaļu izcilam rezultātam
- Jau sākot ar 2026.gadu no šī Latvijas lielveikala sāks pazust konkrētie produkti: ”Šis gaidāms, gan Latvijā, gan Lietuvā”


















