Opel ecoFLEX – ekoloģijai draudzīgas automašīnas ar zemu degvielas patēriņu

Ir autovadītāji, kuriem par visu citu svarīgākas ir rūpes par apkārtējo vidi. Ja tas atbilst arī jūsu viedoklim, Opel piedāvā jums lielisku iespēju sniegt savu ieguldījumu apkārtējās vides glābšanā. Atklājiet veselu virkni ekoloģijai draudzīgu automašīnu ar zemu degvielas patēriņu – Opel ecoFLEX modeļus!

ecoFLEX tehnoloģija

Dzinējs, aerodinamika, piedziņas pārnesumskaitļi un rites pretestība – efektivitātes uzlabošanai un degvielas patēriņa samazināšanai tiek pētīti visi Opel ecoFLEX automašīnu tehniskie parametri.

Mainīga vārstu atvēršanās laika regulēšanas sistēma (VVT)

Gaisa plūsmas un iekšdedzes uzlabošanai VVT darbības laikā ļauj regulēt ieplūdes un izplūdes vārstu atvēršanās laiku. Tā pastāvīgi pielāgojas slodzei un tādējādi nodrošina augstāku veiktspēju pie zemāka degvielas patēriņa.

Mainīgs ieplūdes kolektors

Mainot vārsta kontrolētā ieplūdes trakta garumu, tiek palielināts gaisa ieplūdes ātrums pie zemiem apgriezieniem, radot augstu griezes momentu un virzot gaisu pa zemāku eju.

Pie augstākiem apgriezieniem atveras īsāka eja ar lielāku diametru, un tādējādi palielinās maksimālā veiktspēja. Opel šo principu izmanto gan benzīna, gan dīzeļdegvielas dzinējos.

Mainīgs turbolādētājs

Lai novērstu parasto turbo atpalikšanu pie zema dzinēja darbības ātruma, turbolādētāji ir aprīkoti ar mainīgas ģeometrijas turbīnu. Optimālai efektivitātei mainīgo spārnu stāvokli pārrauga elektroniski sensori.

Vienota sliežu sistēma, kas ļauj vairākas reizes iesmidzināt degvielu

Īpaši ātrie inžektori ļauj dzinēja darbības cikla laikā iesmidzināt degvielu līdz pat 8 reizes, tādējādi nodrošinot kontrolētāku un vienmērīgāku degvielas sadegšanu. Rezultāts – augstāks braukšanas komforts, mazāks troksnis un mazāks degvielas patēriņš un izplūdes gāžu emisijas.

Slēgtas ķēdes sadegšana

Ar spiediena sensoriem aprīkotie dīzeļdegvielas kvēlsveces ļauj pastāvīgi uzraudzīt spiedienu degvielas sadegšanas kamerā un līdz ar to precīzi noregulēt degvielas iesmidzināšanu. Tas padara iespējamu optimālu slēgtas ķēdes sadegšanu, kas nodrošina labāku veiktspēju un degvielas ekonomiju pie mazākām izplūdes gāžu emisijām un mazāka trokšņa.

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment