Pārāk vājas kājas – ko tas patiesībā var tev nodarīt?

Ja tu esi kā lielākā daļa cilvēku, tad, visticamāk, ka tev ir diezgan vājas kājas – īpaši pēdas; nepietiekami trenētas, visu dienu ieslēgtas kurpēs un dienas lielāko daļu pavadījušas zem galda.

Kaut kam ir jābūt tam, kas balsta slogu, kas parasti uzkrīt uz muguru, gurniem, ceļiem un pleciem. Patiesībā kāju vājums ir viens no izplatītākajiem iemesliem muguras lejasdaļas sāpēm un citiem hroniskiem ievainojumiem.

Tieši šo iemeslu dēļ, ka kājas netiek pareizi trenētas tā, lai tās spētu noturēt visu nastu, kas uz tām tiek balstīta, daudziem atlētiem ir pavisam mazas un šauras kājiņas. Un, lai labi nodarbotos ar jebkādu sporta veidu, ir jābūt stabilam balstam.

Lai pārbaudītu, vai tavas kājas ir pietiekami spēcīgas, ar plikām pēdām nostājies taisni uz zemes. Kājas īkšķus ļoti spēcīgi spied pie zemes – ja ar šādu kustību tu vari likt pacelties pārējiem pirkstiem, tad tavas kājas ir pietiekami spēcīgas, bet, ja ne, tad tām ir nepieciešams treniņš. Tāpat vari arī mēģināt šādi : saliec kājas kopā un centies izdarīt dziļu ietupienu – tavai sēžamvietai vajadzētu pieskarties potītēm. Bet, ja tā nepieskaras, tad tavas potītes ir pārāk ciešas un savilktas.

Un kurpes to visu padara tikai vēl sliktāku. Lielākā daļa vīrišu valkā smalkās kurpes, kurām ir pacēlums papēža daļā. Protams, tās ļoti atšķiras no sieviešu augstajiem papēžiem, tomēr jebkāds pacēlums var nodarīt ļāunumu. Patiesībā kurpes ļoti lielā mērā ietekmē mūsu pēdu formu – un tas jau nāk no seniem laikiem, ko mēs esam panākuši ar kurpēm, zeķēm un sēdošu dzīvesveidu.

Tas var izklausīties dīvaini, bet tam ir diezgan vienkārši atrisinājumi. Pirmkārt, cik vien iespējams, staigā plikām kājām – uzreiz, kā esi pārradies mājās no darba, velc nost kurpes un zeķes. Pietiks ar dažām treniņu nedēļām, lai manāmi uzlabotu savu kāju spēku. Vari izvēlēties tādus pavisam primitīvus vingrinājumus kā – stāvēšanu uz vienas kājas, kāju īkšķu celšana uz augšu – tas viss palīdzēs, bet tikai tādā gadījumā, ja šos vingrinājumus izpildīsi bieži.

Kad sāk strādāt kājas, tad sāk strādāt arī viss pārējais ķermenis!

 

Avots: www.mensjournal.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">janis</cite>

    hahahaha ka ar kajam kopa var izdarit dzilu pietupienu lai potites pieskartos sezamvietai 😀 😀 😀 tu cista esi daunis ja ko tadu esi uzrakstijis 😀

  • <cite class="fn">janis</cite>

    hahahaha tu cista exi daunis ja uzrakstiji ka ar kajam kopa pietupjoties vispar var pieskarties potitem tas ir neiespejami ar kajam bik platak ja bet nejau kopa tad znacit tev ir 2metriga dirsa stolji? 😀 😀 😀

Leave a Comment