Šie padomi, kā rīkoties bīstamās situācijās, varētu tev kādu dienu izglābt dzīvību – īpaši #8

 

#1 Ja kādam ir smadzeņu satricinājums

1

Ja redzi cilvēku, kuram redzami ir smadzeņu satricinājums vai ir liela iespēja, ka viņš tādu ir dabūjis, palīdzi viņam, paceļot viņa galvu 20 līdz 30 grādu leņķī. Tas nodrošinās, ka šķidrums neuzkrājas smadzenēs.

#2 Ja esi iesprostots uguns apņemtā telpā

2

Nogulies uz grīdas, pārvietojies tikai rāpus. Tas tev palīdzēs labāk elpot, kā arī būs vieglāk atrast caļu, jo tā pasargāsi sevi no dūmu iekļūšanas elpceļos.

#3 Ja ir notikusi gāzes noplūde

4

Samērcē biezu auduma gabalu ūdenī un pārklāj ar to savu seju – degunu un muti. Audumā esošais ūdens absorbēs gāzi un neļaus tai iekļūt tavos elpceļos.

#4 Izmanto džinsus kā pludiņu

5

Vai zināji, ka džinsi var tevi glābt, ja esi nokļuvis ūdenī? Vienkārši aizsien tiem galus, lai tajā saglabātos gaiss, un pludiņš ir gatavs. Noskaties video, lai uzzinātu par šo metodi vairāk:

#5 Ja kāds ir sadurts

6

Ja vēlies palīdzēt kādam, kurš ir sadurts, nekādā gadījumā NERAUJ nazi vai jebkuru citu priekšmetu ārā. Tas tikai pastiprinās asins zudumu.

Lasi arī: Vērtīgi padomi, kas tev neko nemaksās, bet dos ļoti daudz; it īpaši #6!

#6 Izmanto grūtniecības testu, lai atklātu sēklinieku vēzi

7

Tici vai nē, bet grūtniecības tests var būt noderīgs arī vīriešiem. Ja uz tā uzčurājot uzrādās pozitīvs rezultāts grūtniecībai, ieteicams doties pie ārsta, jo tā var būt prostatas vēža pazīme.

#7 Sarkanās acis attēlos var signalizēt par šo:

8

Vai esi redzējis, ka kādā attēlā tev vai kādam citam spīd sarkanas acis, kamēr citiem tā nav? Ja jā, tad laiks pārbaudīt redzi, jo tā var būt retinoblastomas (vēža paveida) pazīme.

#8 Ja iestrēgsti ievelkošajā straumē jūrā

9

Šī parādība, ko sauc par ievelkošo straumi jeb “rip current”, ir novērojama arī Latvijā. Šādā gadījumā ir jāpeld paralēli krastam, nevis tā virzienā, citādi ātri nogursi.

#9 Labākais veids, kā panākt, lai kāds palīdz

10

Ja tev ir nepieciešama palīdzība, un apkārt atrodas vairāki cilvēki, tā vietā, lai sauktu vienkārši “palīgā, palīgā!” uzsauc konkrētam cilvēkam “Tu, puisi melnajā kreklā!” Cilvēki reaģē ātrāk, ja lūgums tiek vērsts tieši pie viņiem, nevis tiek izteikts vispārīgi.

Dalies ar šo rakstu ar draugiem, iespējams, tas glābs kādam dzīvību!

Avots: wittyfeed.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Doties pretī savas Veiksmes izstieptajām rokām: https://goo.gl/V9tJmz</cite>

    Apnicis uz visu ekonomēt? Ir apnicis vienmēr atteikt sevi palutināt ar kaut ko? Paplašiniet sava maciņa apvāršņus! Gan domas, gan vārdi materializējas. Visums dodas jums palīgā, jo turpmāk nauda straujiem tempiem ieplūdīs jūsu maciņā. Varēsiet palutināt savu bērnu ar jaunu rotaļlietu, vīru ar jaunu kaklasaiti, bet pati doties uz salonu iegūt sen kāroto frizūru. Šī metode tiešām strādā! Nosūtiet savas domas Visumam!
    Ir skaidrs, ka strādājot 8-17 algotu darbu neko nenopelnīsi, knapi sanāks dzīvošanai – samaksāsi par īri, nopirksi pārtiku un atkal gaidi algu, varbūt starplaikā atļaujoties kādu mazu prieciņu. Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto, samaksāt par studijām savam bērnam. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 50 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi!

Leave a Comment