Padomi taisnā ceļā no cietuma – kā uzlabot dzīves produktivitāti

Celies agri! Cietumā brokastis ir no 4:45 līdz 5:00 – ja tu tās nokavē, nedabū ēst līdz pat nākamajai maltītei. Nevajadzīgi teikt, bet vienreiz es to nokavēju – un tā bija pirmā un pēdējā reize. Es ātri adaptējos jaunajā vidē un nedarīju tā, kā citi – nelikos atpakaļ gulēt, bet gan paliku augšā – lasīju un rakstīju. Vēl aizvien izmantoju šo metodi – lai arī celšanās laiks nav tik ļoti agrs. Bet no rīta ir jābūt ieplānotam kam svarīgam, lai tev būtu spēks dienu uzsākt agrāk.

Katru dienu raksti! Cietumā ir četri telefoni uz visu flangu – un aptuveni 80 cietumnieku. Nekad tā neesmu izbaudījis rakstīšanu, līdz nonācu cietumā. Ja tu vēlies, lai “ārā” kāds tevi sadzirdētu, vajag rakstīt – rakstītais vārds tur ir daudz spēcīgāks par pateikto. Es katru dienu rakstīju – uzrakstīju savu pirmo grāmatu, rakstīju vēstules draugiem, žurnālā rakstīju savas idejas – rakstīju, rakstīju, rakstīju. Es ietektu to darīt visiem – katru dienu pierakstīt savas domas, sajūtas vai vienkārši kaut ko, kas pašam interesē.

Lasi katru dienu! Es izlasīju 197 grāmatas divu gadu laikā. Kā jau tu nojaut, cietumā ir daudz laika lasīšanai. Vislabāk ir lasīt ne tikai fantastiku vai detektīvromānus, bet gan pievērsties arī kam tādam, no kā tu vari iegūt zināšanas. Bet lasi katru dienu – tas nopietni attīsta prāta spējas.

Ietaupi! Ar ēdienu, kas tev tiek dots cietumā, tu visu laiku jūties izsalcis. Savi krājumi nepaliks ilgi, tādēļ ir svarīgi iemācīties pienācīgi iztērēt katru dolāru. Arī tirgoties – es dažreiz nopirktu kafiju (to pirka visi, tā vienmēr tika ātri izpirkta) un pārdevu to par lielāku cenu, jo zināju, ka vienmēr kāds meklē kafiju. Dažreiz mainīju savu ēdienu pret grāmatām. Uzmani savu naudu – rīkojies ar to saprātīgi un gudri!

Avots: www.entrepeuner.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment