PAGATAVOŠANA
Tātad, sāksim: lai izmērītu, mums vajag krūzi, man ir jebkurš tilpums 300 ml, tajā mēs izmērām sastāvdaļas.
Bļodā ieber 1 krūzi miltu, pievieno 1 ēd.k. cukuru, 1/2 tējk sāls, 1 tējk sodas un samaisa. Tagad iesitiet 1 olu.
Ielej 1 krūzi kefīra, man ir tauku saturs 2,5% un samaisa līdz gludai konsistencei, lai nav kunkuļu.
Lai pārliecinātos, ka soda ir dzēsta, es ieleju 1 tējk. citrona sulu un samaisa, tā droši gatavās pankūkas būs bez sodas garšas.
Tagad ielej 1 glāzi piena un vēlreiz samaisa, pievieno 1 ēd.k. augu eļļu. Mīkla ir gatava. Tagad sāksim cept pankūkas. Man pankūkas diametrs ir 24 cm. Pannu pirmajai pankūkai iesmērēju ar eļļu, leju mīklu un cepu uz lielas uguns.
Lasi arī: Nav nepieciešams vārīt un cept bietes – ir vieglāks veids: 15 minūtes un bez nepatīkamas smakas
Kad viena puse apbrūnējusi, apgriež un apcep otru pusi. Tā nu cepam visas pankūkas, pasniedzam pievienojot iebiezināto pienu, ievārījumu, vai arī var pildīt ar biezpiena, aknu vai ābolu pildījumu.
Tevi noteikti interesēs
- Iekš “SEB banka”, “Citadele” un ”Swedbank” no 2026.gada gaidāmas vērienīgas pārmaiņas: ”Tas ir pieņemts”
- Daudzi autovadītāji joprojām kļūdās ar sajūgu — vienkārši skaidroju, vai tas jāspiež, bremzējot
- Mans kavalieris (51) no Siguldas jau otrajā randiņā deva mājienu par kopdzīvi — tikai pēc mēneša sapratu, kāpēc viņš tā steidzās
- Ārzemnieks strādā ”Ozon” uzņēmumā un viņam ir ļoti žēl ko tur dara ar jūsu pakām: ”Es gribu iet prom no šī darba”
- Noskaidrots, cik lielu pensiju saņem latviešu mūzikas talants Viktors Lapčenoks
- Kāpēc patiesībā 31. oktobra vakarā noteikti jādedzina sveces: senlatviešu rituāls, kas piesaista veiksmi un sniedz aizsardzību

 
        









