Pārdomu viela jaunajiem vīriešiem, kura apgāž visus “vīrišķos” stereotipus

Es, kā 34 gadus vecs vīrietis, vēlos tev pastāstīt par savu pieredzi laika posmā no 15-25 gadiem, kad tiek piedzīvots jaunības trakums, sevis meklēšana un neziņa, kur meklēt paraugu.

Tajā laikā es būtu novērtējis to, ka man būtu bijis kāds draugs, kurš būtu nobriedušāks par mani, bet ne tik vecs kā mans tēvs. Man nebija īsti piemēra kādam ir jābūt jaunam vīrietim, tāpēc es izvēlējos uzvesties un dzīvot pēc tādiem piemēriem kādi man bija apkāra, kuri bija tik pat apjukuši jauni vīrieši kā es.

Šī nav jāuztver kā absolūtā patiesība, kura ir piemērojama visiem. Es vienkārši vēlos dot iespēju palūkoties no cita skatu punkta un sadzirdēt citādāku balsi, viedokli.

Tev regulāri tiks atkārtots tas, ka tev ir jābūt vīrietim. Šķiet, ka nevienam nav īsti skaidrs, ko tas nozīmē 21.gadsimtā. Tomēr, definīcijas neesamība, neliedz cilvēkiem tev to konstanti atgādināt.

Nav nekas slikts, ja tu vēlies darīt “vīrišķīgas lietas” tādas kā futbola skatīšanās ar alus pudeli rokā, ūsu audzēšana vai trenēšanās MMA- neatvainojies par lietām, aktivitātēm, kuras tev patīk un sagādā prieku.

Aptuveni 14 gadu vecumā puišiem sāk rasties sajūta, ka ir jāstāsta sava aizraujošā seksa dzīve, lai izdzīvotu starp pārējiem, kur visiem ir seksuālā pieredze. Neklausies tajā visā, jo tas viss ir meli, vismaz mazliet. Un pat pusaudži, kuri to dara šādā vecumā, visticamāk dara to ne visai veiksmīgi un visticamāk šie nebūs tie cilvēki, ar kuriem tu labprāt mainītos vietām pēc 10 gadiem.

Aizmirsti vārdu “jaunava”. Tas ir sens, nenozīmīgs apzīmējums, lai cilvēkus varētu nokaunināt. Jo nevainība “ir kauna traips”, ja tu to neesi zaudējis un, ja jau esi zaudējis. Ļaujies tam, tad kad tu patiešām to vēlies, nevis, tad kad tev to liek reliģija vai apkārtējie cilvēki izdara spiedienu.

Ja tu skolā “neiederies”, tas nozīmē, ka tev ir sava individualitāte. Tie vienkārši ir jokaini gadi, kuri jāpārdzīvo. Tāpēc mācies labi, sadraudzējies ar pāris cilvēkiem un nemēģini būt “foršs”.

Kad tu nonāc līdz periodam, kad rodas vēlme draudzēties ar sievietēm, neuzskati sievietes kā citu sugu vai “mērķiem”. Sievietes arī ir cilvēki, tāpēc, runājot ar tām, tu mācies komunicēt ar cilvēkiem kā tādiem. Nav viena savaldzināšanas noslēpumaina paņēmiena. Tie, kuriem nesanāk iepazīties ar sievietēm, vienkārši nav iemācījušies veiksmīgi komunicēt ar cilvēkiem vispār.

Aizmirsti vārdu “palaistuve”. Tādu apzīmējumu nav pelnījis neviens. Kāds skaits seksuālo partneri ir bijis vienam cilvēkam: a) tas uz tevi neattiecas un b) tas nekādā veidā neliecina par cilvēka rakstura iezīmēm. Lai uzzinātu kāds ir cilvēks, vienkārši parunā ar viņu un izvairies no saviem stereotipiem galvā.

Avots: independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment