“Pārdošanā ir četri bērni”: kā izvērtās bērnu dzīve, kurus 1948. gadā pārdeva miesīgā māte

Izrādījās, ka visi bērni izdzīvoja, un dažiem no viņiem pat izdevās satikties jau 21. gadsimtā.

 

Reja Anna un Miltons

1950. gadā septiņus gadus veco meitenīti nopirka lauksaimnieku Džona un Rutas Zoetmanu ģimene. Miltons, nevēlēdamies šķirties no māsas, izplūda asarās, un pāris nolēma viņu aizvest pie sevis. Viņi mainīja savus vārdus un sāka viņus saukt par Beverli un Kenetu. Bērnu dzīve izrādījās ļoti smaga, jo viņi dzīvoja kūtī un dienas laikā strādāja uz lauka, kamēr viņi visu laiku tika nemitīgi sisti un pazemoti.

Pēc Miltona teiktā, jau pirmajā dienā “adoptētājs” tēvs viņu sasēja, piekāva un teica, ka viņš izmantos viņu kā vergu. Miltons tam piekrita. Mazais zēns pat nezināja ko tas vārds nozīmē…

Pēc kāda laika, atkal viņu nežēlīgi spārdīdams, Džons zēnu uz vairākām dienām piesēja žurku pilnā kūtī un baroja tikai ar pienu un zemesriekstu sviestu. Atbildot uz Miltona jautājumu – par ko viņš tika sodīts, Džons atbildēja, ka viņš to dara profilakses nolūkos, lai turpmāk viņš no viņa baidītos un vienmēr paklausītu.

Reiz pieaudzis Miltons to neizturēja, un pēc kārtējās piekaušanas viņš Džonam sadeva kartīgi pretīm. Pēc tam fermeris izsauca policiju. Miltons tika tiesāts un gandrīz nosūtīts uz cietumu, bet cietumu aizstāja psihiatriskā slimnīca.

17 gadu vecumā, atbrīvots no slimnīcas, viņš aizgāja no mājām. Kad viņam bija 21 gads, Miltons atrada savu bioloģisko māti. Viņa izšķīrās neilgi pēc bērnu pārdošanas, apprecējās no jauna un dzemdēja vēl četrus bērnus. Pēc mēneša padzīvošanas pie īstās mātes un nekad nejutis no viņas mīlestību, rūpes un nožēlu, Miltons viņu pameta, šoreiz pats. Turklāt viņas otrais vīrs arī sāka  pacelt roku pret Miltonu.

Pēc tam viņš devās uz Čikāgu, tur apprecējās un vēlāk pēc ārstu ieteikuma pārcēlās kopā ar sievu uz Arizonu.

Skarbs liktenis bija arī Rejai Annai – kad viņai bija 17 gadu, meiteni nolaupīja un izvaroja. Kad Zoetman pāris uzzināja, ka viņa ir stāvoklī, viņi nosūtīja viņu uz Mičiganu, uz patversmi, kurā uzturas vientuļas sievietes ar bērniem. Tur viņa dzemdēja meiteni, bet bērns viņai netika atdots, un Reja atgriezās fermā.

Reja, tāpat kā Miltons, arī reiz redzēja savu māti, taču arī viņu tikšanās bija auksta.

 

Bedfords

Šķiet, ka visveiksmīgākais ir jaunākais pārdotais bērns, 1949. gadā dzimušais Bedfords. Viņu oficiāli adoptēja Makdanieli, kuriem nebija savu bērnu. Mazulis izskatījās ļoti slikti – viss viņa ķermenis esot bijis kukaiņu sakosts. Pēc adopcijas viņa vārds tika mainīts, un tagad viņu sauc Dāvids.

Adopcijas vecāki zēnu mīlēja, kaut arī viņi tika audzināti stingrā režīmā. Viņi dzīvoja Vitfīldā, dažus kilometrus no Zoetman fermas, kur uzauga Reja un Miltons. Pēc tam, kad Dāvids par to uzzināja, viņš vairākas reizes devās pie viņiem ar zirgu vai velosipēdu un redzēja, cik slikta ir viņu dzīve, dažreiz pat atrodot viņus piesietus šķūnī.

Tagad viņš dzīvo Vašingtonā, strādā par šoferi. Dāvids teica, ka kā pieaugušais viņš tikās arī ar savu māti. “Atbrīvojusies no mums, viņa atkal apprecējās, viņai ir vēl četras meitas. Viņa dzīvo kopā ar viņām, bet nevēlējās būt kopā ar mums ”. Ieraugot savu dēlu, viņa tikai teica: “Tev ir tāds pats izskats kā tavam tēvam”, un viņas balsī nav ne pilītes nožēlas …

Dāvids ļoti sapņoja par visu piecu bērnu sapulcināšanu un pat plānoja tikšanos 2013. gadā. Bet, diemžēl, izrādījās, ka viņu vecākā māsa Lana nomira vēl 1998. gadā no vēža, un vēl viena māsa Sjū Elēna nomira dažas nedēļas pēc raksta publicēšanas New York Times par pārdotajiem bērniem.

 

Reja Anna un Sjū Ellena

70 gadu vecumā Reja, pateicoties žurnālistiem, kuri spēja atrast kādreiz pārdotos bērnus, iepazinās ar viņas jaunāko māsu. Toreiz Sjū jau bija ļoti slima, viņa pat nevarēja runāt, viņa tikai rakstīja, viņai bija 67 gadi.

Sjū bija ļoti priecīga iepazīties. Rei viņai parādīja kleitu, kurā bija pārdota un kuru viņa bija glabājusi. Kleitai pievienota atzīme, ka meitenei nav citu personīgo mantu.

Par savu māti Sjū rakstīja, ka nekad viņai nepiedos un novēlēs, lai viņa deg elles ugunīs. Acīmredzot viņas dzīve nebija labāka nekā Rejas likteni.

Lasi arī: Sieviete dzīvo vienā no mazākajām mājām pasaulē. Kad viesi redz iekšpusi, viņi vienmēr priecājas (foto)

Dāvids, iespējams, ir vienīgais pārdotais bērns, kurš netiesā māti.

Mēs visi esam cilvēki. Mēs visi pieļaujam kļūdas, ”viņš teica.

 

“Iespējams, ka viņa domāja par bērniem. Es negribēju, lai viņi nomirst. Mums nevajadzētu viņu tiesāt. ”

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment