“Pārdošanā ir četri bērni”: kā izvērtās bērnu dzīve, kurus 1948. gadā pārdeva miesīgā māte

1948. gadā gandrīz katra avīze Amerikā publicēja sievietes fotogrāfiju, kura izlika savus mazos bērnus pārdošanai. Grūti noticēt, bet tas nebūt nav joks … Kāds ir traģiskais stāsts, kas slēpjas aiz šīs sirdi plosošās bildes? Un kā pagāja šo bērnu dzīve?

1948. gada 4. augusts – Čikāga, Ilinoisa: Halifu kunga un kundzes mazu bērnu pārdošanas izsole. Čikāga, Ilinoisa. Šī fotogrāfija ir kluss liecinieks šķietami neiespējamajam traģiskajam stāstam, kas faktiski notika.

Halifu ģimene, 40 gadus vecs kravas automašīnas vadītājs Rejs un viņa 24 gadus vecā sieva Lusila, kas ir stāvoklī ar piekto bērnu, pārdošanā izlika visus četrus mazos bērnus.

Lasi arī: Ieraudzīju, kā draņķīgā laikā iet mamma ar bērnu un stopē mašīnas – lūk, kas bija noticis

Pēc tam, kad ģimenes galva zaudēja darbu, ģimene vairākus mēnešus cīnījās pret nabadzību un izlikšanas draudiem. Un izmisumā, kad situācija viņiem šķita pilnīgi bezcerīga, pāris nolēma šo necilvēcīgo, visus šokējošo rīcību – pārdot bērnus.

Varbūt viņi toreiz domāja, ka viņu bērniem tā būs laba iespēja labākai dzīvei.

Uz mājas kāpnēm sēž četri mīlīgi smaidīgi bērni, kas apskāvušies, gandrīz visi ir viena vecuma, no diviem līdz sešiem gadiem. Blakus viņiem ir liela šo bērnu pārdošanas reklāma un māte, kas slēpj seju no kameras.

Augšējā pakāpienā atrodas vecākā meitene Lana, sešus gadus veca, un piecus gadus vecā Reja Anna, bet zemāk ir četrus gadus vecais Miltons un mazā Sjū Ellena, kurai ir tikai divi gadi.

 

Daži cilvēki apgalvoja, ka tā bija tikai inscenēta fotogrāfija, un tā nebija par bērnu pārdošanu, patiesībā tas bija sauciens pēc palīdzības. Un noteikti šis sauciens tika sadzirdēts, un pēc publikācijas daudzi piedāvāja šai ģimenei palīdzību – un ne tikai finansiālu, bet arī darbu un pajumti.

Lasi arī: Madara Kiviča beidzot pastāsta kā viss notikās pēc škiršanās no Andra Kiviča

Tomēr pēc diviem gadiem visi bērni patiešām tika pārdoti, ieskaitot vēl vienu zēnu Bedfordu, kurš dažus mēnešus vēlāk piedzima šai sievietei.

Kāda ir sajūta, ja tevi pārdod pati māte?

Pēc vairākām desmitgadēm žurnālisti mēģināja atrast šos bērnus un uzzināt, kā attīstījās viņu likteņi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment