Pārsteidzošais iemesls, kāpēc tu nespēj nomest svaru, pat ja ēd veselīgi un sporto

Vienīgais, kas viņiem ir atšķirīgs, ir miega režīms. Bobs katru nakti  guļ vismaz septiņas vai astoņas stundas, bet Bilam ir mainīgs miega režīms, un viņš nekad nav pietiekoši labi izgulējies.

Vai vari pateikt, kāpēc treniņi un uztura režīms ir veiksmīgs tikai vienam no viņiem?

Vienīgā atšķirība ir miega režīms. Bils un Bobs ir izdomāti tēli, tomēr ilustrētie apstākļi un rezultāti ir pavisam reāli. Ja vēlies, lai dzīvesveida izmaiņas pozitīvi ietekmētu tavu izskatu un pašsajūtu, tad ir labi jāizguļas.

Daudzos pētījumos ir secināts, ka nepietiekams miegs var novest pie liekā svara, ir vieglāk gūt savainojumus, un samazinās testosterona līmenis, kas bieži vien ir saistīts ar depresiju un kaulu blīvuma samazināšanos.

Miega laikā muskuļi atjaunojas, organisms sadziedē treniņos savainotos audus, smadzenes veido atmiņas, kā arī attīrās no toksīniem. Bez šiem procesiem organisms nevar pilnvērtīgi un pareizi strādāt.

Daudzi cilvēki uzskata, ka muskuļu masu veido sporta zālē, bet patiesībā tā veidojas miega laikā. Tad arī tiek sadziedēti ievainotie audi un cilvēks kļūst spēcīgāks.

Tomēr ar faktu, ka miegs palīdz uzlabot fizisko formu, vien ir par maz, jo tas sniedz arī citas priekšrocības: labs miegs var palīdzēt uzlabot rezultātus arī darbā, kā arī pagarina dzīves ilgumu. Turklāt tas tevi var padarīt par patīkamāku cilvēku. Tāpēc ir pienācis laiks kārtīgi izgulēties. Tev nav, ko zaudēt, ja neskaita pāris kilogramus liekā svara.

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment