Pieredzējuši dārznieki precīzi zina, ar ko augustā barot bietes, lai raža būtu apskaužama

Bietes nav prasīgs augs. Bet pat tai ir nepieciešama virskārta, it īpaši aktīvās augšanas un nogatavošanās periodā. Ja vēlaties iegūt dāsnu biešu ražu, jums jārūpējas par pareizu mēslojumu, jo īpaši jūlija beigās un augustā.

Biešu mēslojums 

Vienkāršākais veids, kā veiksmīgi barot augu, ir superfosfāti. Pietiekami ir 50 g vielas uz kvadrātmetru. Nogādājiet to tieši zem stāda. Kad vasarā bieži līst, bietēm slāpeklis ir īpaši nepieciešams. To arī ir svarīgi ņemt vērā.

Slāpekļa mēslojumu var pagatavot arī mājās. Lai to izdarītu, sajauciet 1 tējkaroti karbamdīa (urīnvielu) un 5 litrus ūdens. Ar iegūto šķidrumu apstrādā dobes, kurās sastādīta sakņu kultūra. Turklāt pieredzējušie dārzkopji iesaka mēslot bietes ar nitroamofosku.

Tas ir komplekss minerālmēsls, kas noteiktās proporcijās satur slāpekli, fosforu un kāliju. To iegūst, sajaucot amonjaku, fosforskābi un kālija sāli. Augšējā virskārta ir granulēta, lai to ērtāk varētu izmantot lauksaimniecībā.

Biešu stādīšanai pietiek ar 30–40 g kompleksā mēslojuma, kas atšķaidīts 10 litros ūdens. Un tad uzlej iegūto šķīdumu spraugās starp stādiem. Uz vienu kvadrātmetru vajadzētu izlietot aptuveni 2-3 litrus mēslojuma. Pēc tam augs jālaista ar tīru ūdeni.

Cita veida mēslojumi

Augustā bietes var barot arī ar cita veida mēslojumu.

1.Mēģiniet izgatavot kompleksu mēslojumu no kālija permanganāta. Lai to izdarītu, sajauc 1 gramu vielas un 10 litrus ūdens. Pēc tam pievienojiet vienu ēdamkaroti superfosfāta un kālija magnēzija. Pēc tam paņemiet 1 tējkaroti karbamīda un pusi tējkarotes borskābes.

Lasi arī: Tas, kā tu parasti sēdi, var atklāt interesantus tavas personības aspektus

2.Bietes var apmēslot ar pelniem. Tas ir lielisks dabīgs mēslojums, kas satur boru, mangānu, kāliju un citus noderīgus mikroelementus. Ir nepieciešams izkaisīt pelnus proporcijā 0,5 glāze uz kvadrātmetru. Pēc pelnu uzbēršanas ir vērts nedaudz uzrakt zemi un apliet ar ūdeni.

Ir vēl viens variants, kā zem krūmiem uzklātu pelnus. Lai to izdarītu, sajauciet glāzi pelnu ar spaini ūdens un uzlejiet iegūto šķīdumu uz bietēm dobēs.

3.Jūs varat mēslot bietes ar parasto galda sāli. Lai to izdarītu, vienu ēdamkaroti produkta atšķaida 10 litros ūdens. Un tad laistiet dobes ar iegūto šķīdumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment