“Pietika tikai ar zobu pastu zirnīša lielumā”: skudras un laputis padzinu bez ķīmijas palīdzības

Uzturēt dārzu skaistu ir grūts uzdevums, kas prasa pastāvīgu uzmanību un aprūpi. Viena no nepatīkamajām problēmām, ar ko saskaras dārznieki, ir skudras un laputis, kas var nodarīt būtisku kaitējumu augiem.

Lapu larvas var nodarīt zaudējumus, barojoties ar augu lapām un stublājiem. Dažas laputis sugas, piemēram, kāpurķēži, ir pazīstamas kā būtiski kaitīgi kukaiņi, kas var ievērojami bojāt dārzeņus, augļus un ziedus.

Dažas laputis sugas var būt starpnieki, kas pārnēsā sli***as no viena auga uz otru. Piemēram, dažas laputis veģetējošas laputis sugu var būt nesēji dažādām augu sl****ām, kas var ietekmēt dārza ražu.

Ilgstoša lapu barošana var vājināt augus, padarot tos mazāk izturīgus pret sl***ām un kaitēkļiem. Tas var izraisīt ražas samazināšanos un kopējo dārza izskata pasliktināšanos.

Tiem, kam nepatīk tīrīt cepeškrāsni, iemīlēs šo metodi. Iegūsi nevainojamu mirdzumu bez piepūles

Lasi vēl: Turki pērk mājās pa 5 pudelēm etiķa. Kad uzzināju, kāpēc, sāku darīt to pašu: tas ir neaizstājams ikdienas dzīvē

Dažas lapušu sugas var uzbrukt ziediem, izraisot to izkaltēšanu vai novājināšanu. Tas var ietekmēt ne tikai augu skaistumu, bet arī to spēju ražot sēklas vai augļus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Lai novērstu lapu kaitēkļu ietekmi dārzā, var izmantot dažādas metodes, piemēram, bioloģiskos kontroles līdzekļus, kā arī mehāniskas metodes, piemēram, rokas izņemšanu vai augu izsmidzināšanu ar dabīgām barjerām. Lai gan laputis var būt kaitīgas dārzam, ir svarīgi saprast to lomu ekosistēmā un pieņemt lēmumus par to kontroli, ņemot vērā visus iespējamos ietekmes faktorus.

Parasti cilvēki kukaiņu apkarošanai izmanto ķimikālijas, un es arī to esmu darījusi iepriekš, bet bez rezultātiem.

Kādu dienu nolēmu vērsties pie draudzenes un pajautāt, kā viņa tiek galā ar šo problēmu.

Lasi vēl: Gardas brokastis 15 minūtēs. Paldies manam uzbeku kaimiņam par ātro un izcilo kartupeļu pīrādziņu recepti!

Viņa dalījās ar mani savā noslēpumā: viņa jau sen pārstāja iegādāties īpašas ķimikālijas veikalā un gatavo pati savus līdzekļus mājās. Es palūdzu viņai padalīties ar recepti un nolēmu to izmēģināt arī savā dārzā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment