Piloti un Stjuartes atklāj savus noslēpumus, kurus jāzina ikvienam; #7 ir jāatceras!

 

1. Pilotiem pasniedz dažādas maltītes

Ja lidmašīnā ir divi piloti, tad problēmas var sagādāt saindēšanās ar ēdienu. Lai vismaz viens pilots paliktu vesels, katram pasniedz atšķirīgu maltīti, un viņiem nav atļauts dalīties. Šādā veidā, ja viens no pilotiem saindējas ar ēdienu, lidmašīnu var vadīt otrs.

 

2. Apsver domu par stjuartu dzeramnaudu

Kukuļošana ir pārāk spēcīgs vārds. Labāk būtu – parādīt, ka tev rūp! Stjuarti apgalvo, ka nekad nesaņem dzeramnaudas vai dāvanas Tāpēc, ja viņiem iedotu, piemēram, 20 dolāru banknoti vai šokolādes kasti, pretī varētu saņemt karalisku apkalpošanu.

 

3. Iegūsti vairāk vietas

Šis ir lielisks padoms tiem, kas lidmašīnā sēž pie loga. Zem roku balsta, tieši pie locījuma vietas, atrodas poga. Piespied to un pacel balstu augšup, un acumirklī iegūsi vairāk brīvas vietas.

 

4. Lidmašīnai nav vajadzīgi divi dzinēji

Lielākajai daļai komerciālo gaisa kuģu patiesībā nemaz nevajag divus dzinējus, lai tie varētu lidot. Lai cik tas nebūtu mierinoši vai šausminoši, pilnībā pietiek arī ar vienu dzinēju.

 

5. Arī pilotiem ir jāpaguļ

Izklausās biedējoši, bet tā ir taisnība. Puse no visiem pilotiem atzīst, ka lidojuma laikā nedaudz paguļ. Tomēr uztraukumam nav pamata, jo tajā laikā pie vadības pults sēž otrs pilots.

 

6. Izvēlies pudelē pildītu ūdeni

Pirms pasūti glāzi ūdens, kafiju vai tēju, padomā vēlreiz. Stjuarti atzīst, ka lidmašīnā pieejamais ūdens pārsvarā tiek glabāts tvertnē, kas jau ir krietni nolietota. Tas nozīmē, ka ūdens nav ļoti tīrs. Tāpēc labāk pasūti ūdens pudeli.

 

7. Pret bagāžā nodotajām somām ne vienmēr izturas saudzīgi

Bagāžas nodalījumā ir jāietilpst vairāk nekā 100 somām, tāpēc lieki teikt, ka bagāžas krāvēji tās saliek, kā vien var, neatkarīgi no tā, cik tās ir vai nav trauslas. Tāpēc centies izvairīties no trauslu priekšmetu vešanas, un varbūt nenāks par sliktu pie somas pielikt uzlīmi ar tekstu “Es mīlu bagāžas krāvējus.”

 

8. Paņem līdzi roku dezinfekcijas līdzekli

Lidmašīnas ir ļoti netīras – it īpaši ēdienu paplātes, kas ir pilnas ar baktērijām.  Tāpēc neliec uz tām ēdienu, un neskopojies ar roku dezinfekcijas līdzekli.

 

9. Lidmašīnā kaut kas vienmēr būs salūzis

Tā kā tās ir milzīgas mašīnas, visticamāk kaut kas būs salūzis. Par laimi visām lielākajām detaļām ir divas vai trīs rezerves, bet pasažieri par to nezina. Lielākoties ikdienā mēdz saplīst tādas lietas kā gaismas, kafijas automāti, u.c.

 

10. Patiesība par skābekļa maskām

Izrādās, ka vienā maskā ir tik daudz skābekļa, lai pietiktu 15 minūtēm. Tomēr ar to pilnībā pietiek, lai pilots samazinātu lidmašīnas augstumu. Ja augstums ir pietiekoši liels, jau pēc 20 sekundēm vari zaudēt samaņu, tāpēc vispirms uzliec savu, un tikai pēc tam bērna masku.

 

11. Apgaismojums ir aptumšots ar nolūku

Ja lidmašīna nosēžas nakts laikā, tad apgaismojums ir aptumšots speciāli – gadījumam, ja vajadzētu evakuēties. Ja būtu ātri jāpamet lidmašīna, tad pustumsā acis jau būs pieradušas pie tumsas un cilvēki varēs izkļūt ārā daudz ātrāk.

 

Avots: tiphero.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment