Pirms katras istabas tīrīšanas es vāru lauru lapu, un tikai tad sāku tīrīt dzīvokli. Rezultāts ir pārsteidzošs

Kā lauru lapas radās?

Lauzu kādreiz uzskatīja par dēlu, kas bija apveltīts ar zināšanām un prātu, kā arī ar spēju pareizi paredzēt nākotni. Viens no šādiem dēliem bija Apollons, senās grieķu mitoloģijas dievs, kurš bija arī mūžīgās jaunības un gudrības simbols.

Leģendā stāstīts, ka Apollons reiz bija mīlējis dzejnieci Dafni, taču viņa aizbēga no viņa un pārvērtās par laurus koku. Kad Apollons ieraudzīja, ka Dafne ir pārvērtusies par koku, viņš apsolīja, ka laurus paliks viņa svētajiem kokiem un ka viņš vienmēr cienīs šo koku.

Tā rezultātā lauru lapas kļuva par Apollona simbolu un tika izmantotas kā zīme par godu un atzinību, it īpaši par literārām un mākslinieciskām sasniegumiem.

 

Lauru lapas ir arī dabisks kukaiņu atbaidīšanas līdzeklis. Dažas lapas es nolieku vietās, kur tie visbiežāk parādās, un pat pievienoju tās labības burciņām, lai atbaidītu kukaiņus un laputis.

Lai atsvaidzinātu paklājus un atbrīvotos no putekļu ērcītēm, lauru lapas vāru ūdenī, pievienoju dažas krustnagliņas, pagaidu, kamēr tās atdziest, un ieleju izsmidzinātājā. Es uzziežu šķīdumu uz paklāja un atstāju to uz 10-15 minūtēm, pēc tam nosūcinu ar putekļu sūcēju.

Neliels padoms: ja svaigu augļu vai dārzeņu maisiņā ieliksiet lauru lapu, tas pagarinās to uzglabāšanas laiku ledusskapī.

Vai jūs zinājāt par šo lauru lapu brīnumaino īpašību? Pastāstiet mums par to komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment