Tikko tika izziņota steidzama ziņa; visiem Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja palikt ar tukšu bankas karti

Diemžēl šis notikums ir pilnīgi reāls. Katram Latvijas iedzīvotājam ir iespēja palikt ar tukšu bankas kontu, pat dažu minūšu laikā. Ja nepievērsīsiet pietiekamu uzmanību, varat zaudēt pat simtiem eiro!

 

Sākumā mēs noskaidrosim, kā Latvija pārgāja uz eiro valūtu:

 

Eiro ieviešana Latvijā notika 2014. gada 1. janvārī. Latvijas lati tika konvertēti eiro pēc kursa 1 EUR pret 0,702804 LVL.

 

1991 .gada 27. augustā Baltijas valstu neatkarība tika oficiāli atzīta Eiropas Ekonomikas kopienas un tās dalībvalstu. Šis notikums atklāja ceļu virknei ārpolitisko un iekšpolitisko lēmumu, kas noveda pie Latvijas virzības uz ES. Tomēr galīgais solis tika sperts ar referendumu par pievienošanos ES, kas notika 2003. gada 20. septembrī.

Lasi vēl: CSDD paziņo, ka šiem transportlīdzekļiem ir iespējams veikt Tehnisko apskati mājās – kuriem transportlīdzekļiem?

2004.gadā, pievienojoties ES, Latvijai, līdzīgi citām jaunajām ES dalībvalstīm, tika noslēgts līgums, kurā tika iekļauti nosacījumi par iespējamu eiro ieviešanu, kad tiktu izpildīti visi Māstrihtas kritēriji. 2005. gada 1. janvārī Latvijas Banka noteica oficiālo maiņas kursu starp latu un eiro – 1 EUR = 0,702804 LVL.

 

Neskatoties uz sākotnējo plānu pāriet uz eiro līdz 2008. gada 1. janvārim, sarežģījumi, kas radās sakarā ar Māstrihtas kritēriju neievērošanu un turpmākās finanšu un administratīvās krīzes periodu no 2008. līdz 2010. gadam, izraisīja eiro ieviešanas atlikšanu Latvijā.

2013. gada 9. jūlijā Ekonomikas un finanšu padome, kas sastāv no Eiropas Savienības dalībvalstu finanšu ministriem, oficiāli apstiprināja Latvijas pievienošanos eirozonai.

Lasi vēl: Matu griezumi, kas palīdzēs nobriedušām sievietēm izskatīties vismaz par desmit gadiem jaunākām

Nesen notikusi nepatīkama situācija vienam no Latvijas iedzīvotājiem.

 

Pirms pāris dienām kāds Latvijas iedzīvotājs publicēja palīgā saucienu un dalījās savās emocijās par notikumu sociālajos tīklos. Vispirms viss attīstījās gludi, taču kādā brīdī šī persona varēja atcerēties, ka viņas bankas konts ir pilnīgi iztukšots!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment