Tikko tika izziņota steidzama ziņa; visiem Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja palikt ar tukšu bankas karti

 

Pirms dažām dienām kāda privātpersona “Facebook” sociālajā tīklā sāka stāstīt, brīdinot citus Latvijas iedzīvotājus par nesen notikušu notikumu, kurā viņa saņēma lūgumu sniegt tālruņa numuru. Atbildot uz to, persona izvēlējās noteiktā mērā iesaistīties situācijā.

Lasi vēl: Tagad es nekad nepērku saldējumu: 10 minūtes – un “Saldējums” tāpat kā veikalā (lētāk un pat bez saldējuma aparāta un bez ledus kubiņiem, es dalos ar recepti)

Vēlos uzsvērt, ka norādītais tālruņa numurs pieder oficiālajai Valsts policijas kontaktpersonai, un nosūtītais kods ir nejauši ģenerēta sešciparu kombinācija, kas vizuāli atgādina “Facebook konta” atkopšanas kodu.

Svarīgi ir ņemt vērā, ka viena neuzmanības rīcība var izraisīt gan konta zaudēšanu, gan bankas kartes līdzekļu izsīkumu. Latvijā notiek mānīga sponsorēta reklāmas kampaņa ar nosaukumu “Celeb bait”, kurā tiek izmantota prominentu personu, piemēram, politiķu, žurnālistu un ārstu identitāte, lai piesaistītu klikšķus un pievērstu uzmanību.

Lasi vēl: Matu griezumi, kas palīdzēs nobriedušām sievietēm izskatīties vismaz par desmit gadiem jaunākām

Ja jūs nodosiet savus kartes datus šādam indivīdam, tas var beigties ar jūsu bankas konta iztukšošanu, jo šie krāpnieki mēdz būt negodīgi. Šādiem “laimestiem” nedrīkst uzticēties un vienmēr jābūt ļoti uzmanīgiem, kad tiek dalīti personiskie dati.

 

Lasi vēl: Mēs jums pastāstīsim kad iestādīt kabačus, lai iegūtu ražu daudz agrāk nekā kaimiņi! Visi jūs apskaudīs

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment