10 populārākās vietas visā pasaulē, kuras ir AIZLIEGTAS apmeklētājiem

9. Vatikāna slepenais arhīvs

Tā nav parasta sena bibliotēka, bet gan Vatikāna bibliotēka. Tikai pāris svētajiem ir ļauta pieeja pāvestam piederošajam arhīvam. Ja kādam nepieciešama Vatikānā glabātajās grāmatās esošā informācija, grāmatas manuskriptu iespējams saņemt elektroniskā veidā.

8. Lesko alas

Francijas dienvidrietumos atrodas Lesko alas, kurās atklāti aptuveni 17 500 gadus seni paleolīta laikmeta alu zīmējumi. Lai gan alas kādreiz bija atvērtas publiskai apskatei, tās tagad ir slēgtas, lai mākslas darbs saglabātos tā oriģinālajā stāvoklī.

7. Paingepa

Šī vieta zināma kā Austrālijas 51. zona (slepens militārais poligons). Tā atrodas Austrālijas centrālajā daļā un par šo objektu atbild valdība un Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP). Šī ir vienīga teritorija Austrālijā, kuras gaisa telpu aizliegts pārlidot. Zināms, ka tā tiek izmantota kā novērošanas stacija, lai gan nav skaidrs, kas īsti no tās tiek novērots. Lēsts, ka Paingepā tiek izmēģināti karadarbībai pielāgoti droni.

6. Maskavas metro-2

Metro-2 ir slepena pazemes tuneļu sistēma, kas darbojas paralēli pilsētas publiski pieejamajam metro. Tuneļu sistēma tika izbūvēta Staļina laikā un tai Valsts drošības komiteja (VDK) piešķīra šifrēto nosaukumu “D-6”. Kad Krievijas Federācija tika izprašņāta par šo pazemes sistēmu, Federālais drošības dienests nedz noliedza, nedz apstiprināja tā esamību.

Lasi vēl: Prestižā Sony foto konkursa uzvarētāju izcilie darbi – arī no Latvijas! (+FOTO)

Lēsts, ka apakšzemes sistēmai ir sava metro līnija, kas tiek izmantota, lai no Kremļa nokļūtu Federālā drošības dienesta telpās, valdības lidlaukā un pazemes pilsētiņā Ramenki.

5. 39. istaba

39. istaba atrodas Ziemeļkorejā un tā zināma arī kā 39. birojs. Tā ir slepena organizācija, kuras vienīgais mērķis ir rast veidu, kā Kimam Čenunam sagādāt ārvalstu valūtu. Tā dibināta 1970. gados. Lai gan par šo organizāciju pieejamā informācija ir visai skopa, zināms, ka tai pieder 20 konti Šveices un Ķīnas bankās, kas izveidoti naudas atmazgāšanai un citām nelegālām transakcijām.

Ziņots, ka šī organizācija ir atbildīga par narkotiku kontrabandu un nelegālu ieroču tirdzniecību. 39. istabas paspārnē darbojas 130 uzņēmumi, kurus pārvalda Kims Čenuns.

4. Mežgorje

Ziņots, ka Mežgorje ir Krievijas slepenā kodolraķešu izmēģinājumu bāze. Pilsētiņā ir izvietoti divi bataljoni, kas liedz tajā iekļūt negaidītiem viesiem. Bāzē atrodas automātiskās ballistiskās raķetes, kuras tiek automātiski aktivizētas kodoluzbrukuma gadījumā ar seismisko, gaismas un spiediena sensoru palīdzību.

3. Disneja klubs 33

Tas atrodas Disnejlendā, Floridas štatā – lai arī ieeja šajā ekskluzīvajās telpās izskatās neapsargāta, tā tāda ir. Iekļūšana biedru kluba telpās nav vienkāršā – klubā nav ļauts ierasties “parastajiem” ļaudīm. Zināms, ka kluba biedru sarakstā ir ASV prezidenti, biznesmeņi un aktieri.

2. 51. zona

Šis ir viens no sliktāk glabātajiem noslēpumiem ASV vēsturē. 51. zona ir militāra bāze, kas atrodas Nevadā. Bāzes centrā atrodas liels militārajām vajadzībām izmantojams lidlauks. Zinātāji apgalvo, ka šajā bāzē notiek dažādu eksperimentālu gaisa ieroču un lidaparātu izmēģināšana. Dīvainākais ir tas, ka ASV valdība noliedz šīs bāzes pastāvēšanu, tādējādi popularizējot sazvērestības teorijas, ka bāze izmantota NLO izpētei.

1. Google datu centrs

Šis centrs ir tikpat spēcīgi apsargāts kā 51. zona, Google datu centra atrašanās vieta ir labi glabāts noslēpums, un tajā tiek apstrādāti vairāki triljoni mūsu datu.

Avots: anonews.co

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment