Praktiski padomi: kā nepārtērēties, bet iepirkties saprātīgi?

1. Pērc tikai to, kas tev patiešām ir nepieciešams – ir atšķirība starp to, ko tev vajag un ko tu vēlies. Par to, ko vēlies, apdomājies mājās savā vidē, nevis veikalā, skatoties uz produktu. Nereti cilvēki nožēlo savus impulsa vadītos pirkumus.

2. Vienmēr salīdzini veikalu piedāvājumu un cenas – tev lieliska palīgs lielāku pirkumu veikšanai varētu būt saite salīdzini.lv, bet, ja runa iet par ikdienišķākiem pirkumiem, kuros tu tomēr vēlies ietaupīt, tad vari iepazīties ar atlaižu skrejpaliņām, bukletiem vai žurnāliem, ko izdod veikali. Ja tavā rīcībā ir daudz laika, tad neviens jau, protams, tev neizliedz iegriezties vairākos veikalos cenu salīdzināšanas nolūkā.

3. Sastādi iepirkuma sarakstu – un turies pie tā!

Lasi vēl: Būsi šokā, uzzinot cik laika no savas dzīves vīrieši pavada gaidot, kad sievas iepirksies

4. Sastādi pirkumu sarkastu – un turies pie tā!

5.Pārbaudi savu pirkumu vai nu turpat veikalā, vai arī mājās tuvākajās dienās – šis pat neattiecas tikai uz precēm, kurām ir garantija – ja konstatē kādu nepilnību precē, kuru tu esi nopircis – nes to atpakaļ uz veikalu un pieprasi to samainīt vai atgriezt naudu. Tas pats attiecas uz saimniecības precēm – ja pamani trūkstošas detaļas vai arī, ja kaut kas nefunkcionē, tad nes atpakaļ pēc iespējas ātrāk, pirms preces atgriešanai iestājas noilgums.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment