Puisis, kurš radīja pašnāvības spēli ‘Zilais valis’: “Es attīru sabiedrību no atkritumiem”

Krievijas cietuma autoritātes ziņo, ka uz cietumu tiek sūtītas dučiem mīlestības vēstuļu, kas adresētas Filipam no pusaugu meitenēm. Viņš uzturas Krestija cietumā Sanktpēterburgā. Likums neļauj cietuma vadībai aizliegt Filipam saņemt un sniegt atbildes uz šīm vēstulēm, kurās meitenes atklāj savas mājas adreses.

15 gadus vecā Vilena Pivēna ir tikai viena no meitenēm, kas kritusi par upuri nežēlīgajai spēlei. Viņa nolēca no 13 stāvu ēkas Ukrainā un mira notikuma vietā.

Psihologi uzskata, ka šīs meitenes Filipā iemīlas tādēļ, ka viņš sniedz viņām to uzmanību, kura meitenēm trūkst no vecāku un vienaudžu puses.

Par spīti tam, ka spēles radītājs atrodas ieslodzījumā, pašnāvības diemžēl turpinās aktīvas spēles “mentoru” grupas dēļ. Zināms, ka arī Latvijā ir pusaudži, kas ar šo spēli aizrāvušies. Aicinām vecākus sekot līdzi savu bērnu aktivitātēm internetā!

Lasi vēl: 10 baisākie notikumi, ko piedzīvojuši psihiatriskās slimnīcas darbinieki – #10 rādīsies murgos!

“Zilais valis” ir spēle, kuras mērķauditorija ir viegli ietekmējami pusaudži. Spēles laikā viņiem 50 dienas katru dienu jāizpilda kāds uzdevums, no kuriem pēdējais ir pašnāvība. Lai skolēni no spēles neizstātos, viņiem tās laikā tiek piedraudēts ar kaitējuma nodarīšanu pašiem vai ģimenes locekļiem.

Avots: sickchirpse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment