Pusaudzis izdara pašnāvību, jo vecāki atņem planšeti. Vai tik tālu nu esam nonākuši?

Šīens skaidro, ka dēls strīdējies un izteicis vēlmi vismaz paturēt savu iPad planšetdatoru, šādi strīdi bija notikuši arī agrāk, tādēļ arī šis gadījums neizraisīja nekādas aizdomas par pašdestruktīvām darbībām. Cerī atdeva arī savu planšetdatoru, pieminot: “Bet tu taču nesaproti.”

Nākamajā rītā plkst. 6.00 Šīans nokāpa lejā uz pirmo stāvu, viņš ievēroja, ka tur ieslēgtas palikušas visas gaismas, tomēr arī tas nešķita nekas pārlieku dīvains. Viņš no sākuma domāja, ka dēls devies laukā, lai fotografētu, Cerī brīdināja, ka var agri iziet no mājas.

Šīens iegāja Cerī guļamistabā un, neatrodot jaunieti tur, tēvs pieņēma, ka viņš tik tiešām devies ārā, vēlāk viņš saņēma ziņu no Cerī drauga, ar kuru vakar spēlēja peintbolu, jaunietis atzinās, ka uztraucās par to, kas ar Cerī noticis.

Šīens pārmeklēja māju un atklāja, ka dēla fotokamera palikusi mājās uz grīdas.

“Es devos laukā un ieraudzīju Cerī dārza vidū,” Šīens skaidro.

Vīrietis nocēla dēlu un izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību, tomēr drīz vien bija skaidrs, ka pusaudzis ir miris.

Pēcnāves izmeklēšanā iegūtie dati liecina, ka nāves iemesls bijusi asfiksija (nosmakšana).

Policijas darbinieki pārbaudījuši Cerī telefonu un datoru, viņi secināja, ka iepriekšējā vakarā pusaudzis sazinājies tik vien kā ar savu draugu Benu.

Bens skaidroja: “Cerī vairs neatbildēja uz manis sūtītajām ziņām, tādēļ es nolēmu pajautāt viņa tēvam, vai ar Cerī viss ir kārtībā.”

Zināms, ka Cerī pagājušajā gadā mēģināja izdarīt pašnāvību, tādēļ viņš pastāvīgi apmeklēja psihiatru. Pusaudzim diagnosticēta depresija, uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroms (UDHS), kā arī Aspergera sindroms vieglā formā.

Prokurors atzinis šo gadījumu par pašnāvību, secinot: “Šķiet, ka Cerī vairākus gadus saskārās ar uzvedības problēmām, viss saasinājās 2015. gadā, kad viņš sāka apmeklēt psihiatru.

Man jāatzīst, ka Cerī labprātīgi nolēma šķirties no šīs dzīves.”

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment