Radošo industriju nozarē strādājošiem iespēja pieteikties īpašai stipendijai

Līdz 2017. gada 31. maijam arhitekti, dizaineri, kultūras mantojuma speciālisti, tulki, mūziķi un mākslinieki var pieteikties ceļojumu stipendijai sava redzesloka un starptautiskās prakses paplašināšanai programmā “Culture Moves Europe”, informēja “New European Bauhaus” kontaktpunktā Latvijā.

Pieteikties var mākslinieki un kultūras profesionāļi šādās jomās: arhitektūra, kultūras mantojums, dizains un modes dizains, literārā tulkošana, mūzika, vizuālā māksla un skatuves māksla. Stipendijai var pieteikties tikai privātpersonas vai grupas no diviem līdz pieciem cilvēkiem.

Šo stipendiju var saņemt kultūras profesionāļi, kas vecāki par 18 gadiem un dzīvo valstī, kas piedalās programmā “Radošā Eiropa”. Stipendija palīdz māksliniekiem un kultūras profesionāļiem ceļot un izpētīt Eiropas kultūras mantojumu, lai paplašinātu savu radošumu.

Ceļojuma stipendiju nevar izmantot, lai apmaksātu izdevumus, kas saistīti ar darbu izstādīšanu profesionālā vidē. Radošais ceļojums ir laika posms, kas ietver ceļojumu un projekta īstenošanas laiku. Vienai personai tas aizņem septiņas dienas, bet cilvēku grupām tikai septiņas līdz 21 dienai.

Šī stipendija sedz ceļa izdevumus un uzturēšanās izdevumus 350-700 eiro apmērā atkarībā no ceļojuma ilguma. Pieteikties programmai var jebkurā laikā līdz nākamā gada 31.maijam. Radošais brauciens jāveic viena gada laikā no stipendijas līguma parakstīšanas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment