Retas kaķu šķirnes: Cik izmaksā pasaulē retāko kaķu iegāde (+ FOTO)

Karakati sasniedz 50 centimetru augstumu un var svērt pat 15 kilogramus. Pirmajai karakatu paaudzei bija īpatnēji melnas krāsas pušķīši ausu galos, tie bija saglabājuši karkalu asos nagus, turklāt to izdotās skaņas vairāk atgādināja spalgus kliedzienus, nevis ņaudēšanu.

Līdz ar otro paaudzi šīs īpatnības vairs nav novērojamas.

 Retas kaķu šķirnes

Retas kaķu šķirnes: tikai 30 kaķi

Karakats ir reta un pretrunīgi vērtēta šķirne. Šobrīd pasaulē ir tik vien kā 30 karakati, jo karakala un Abesīnijas kaķa sapārošana ir sarežģīta to atšķirīgo izmēru dēļ. Savukārt atšķirīgo grūtniecības periodu dēļ kaķēni reti kad vispār izdzīvo.

Kaķu audzētāja Džekija Bārsnsa-Hukija skaidro:

Karakatu audzētāji liek mātītei dzemdēt lielus kaķēnus, pastāvot ļoti mazai iespējamībai, ka pirmās paaudzes metiens izdzīvos. Šādu procedūru es neuzskatu par pareizu.”

caracal-600x503

Tikmēr cita kaķu audzētāja Barbara Galbraita Furbiša piekrīt: “Karakats ir neticami skaists dzīvnieks, tomēr šīs šķirnes izveidei nepieciešamā krustošana ir pretdabiska.”

Tāpat karakatu īpašniekiem jāapsver šādu iespējamu problēmu klātbūtne: ģenētiski defekti, kuru dēļ dzīvnieks nespēj pienācīgi sagremot ēdienu, trakumsērgas vakcīnas izraisīta nāve, tendence rupji spēlēties un spēcīgi kost, teritorijas iezīmēšana ar sīvi smakojošu urīnu.

Lasi vēl: Klaiņojošs suns aizveda iereibušus vecpuišus pie saviem kucēniem, un notika neticamais!

Izrādās, ka visas šīs problēmas neietekmē šīs šķirnes popularitāti kaķu mīļotāju vidū. Pēc karakata īpašnieces Anastasijas Timokhinas teiktā viena kaķēna cena sasniedz 1,5 miljonus Krievijas rubļu (21,8 tūkstoši eiro).

Uz jautājumu, kādēļ viņa izvēlējusies tik dārgu kaķi, sieviete skaidro: “Visa mana ģimene mīl kaķus, un mēs vēlējāmies kādu eksotisku mājdzīvnieku, īstu brīnumu. Mēs apsvērām iespēju turēt nepieradinātus kaķus, tādus kā karakalus un servalus, tomēr tie ir grūti pieradināmi.”

Zināms, ka karakati kļuvuši populāri Krievijā, visu 30 kaķu īpašnieki ir krievi.

 

Arī interesanti: Kaķu šķirnes: 18 retāk sastopamie kaķi visā pasaulē (+ FOTO)! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

Avots: odditycentral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">LD</cite>

    Ja šito skaistuli vēl noskūtu, būtu 2X dārgāks, šikāks, īpašāks! Uz priekšu, dullie!

Leave a Comment