Ar ko barot bietes burkānus un kad tas jādara, lai nebūtu jābēdājas par ražas trūkumu, lasiet šajā rakstā.
Lielākā daļa dārzkopju nemēslo burkānus, tie labi aug tāpat. Taču ne katru gadu ir ražas gads, un, lai burkāni tomēr augtu, tiem nepieciešams nedaudz mēslojuma.
Burkānu un biešu augšanai un saldumam nepieciešams fosfors, slāpeklis, kālijs un bors. Var ņemt gatavus minerālmēslus vai arī pašiem pagatavot šķīdumu laistīšanai. Taču lielākā daļa dārzkopju piekrīt, ka gan dārzeņiem, gan augsnei noderīgāka būs burkānu barošana ar tautas līdzekļiem.
Dārzeņus ieteicams barot vairākas reizes
Sēšanas laikā;
Pēc dīgšanas;
3 nedēļas pēc otrās barošanas;
2 nedēļas pirms ražas novākšanas.
Šāds ir ideālais grafiks. Taču mēs visi saprotam, ka dažkārt vienkārši nepietiek roku un laika, lai bieži barotu burkānus. Tāpēc var aprobežoties ar vienu vai divām barošanām, bet vienai no tām jābūt pēc sadīgšanas.
Pirmā barošana jāveic, kad dīgstiem jau ir 3 īstās lapiņas – apmēram 2 nedēļas pēc diedzēšanas. Ir vairākas receptes burkānu un biešu barošanai bez “ķimikālijām”.
Lasi vēl: Tu esi optimists vai pesimists: ātrs tests ar mūzikas instrumentiem
Ar ko var barot bietes un burkānus
Pelni
Pelnus burkāniem un bietēm var izmantot gan sausā veidā, gan šķīdumā.
Nokaisiet augsni ar pelniem un viegli uzirdiniet; 1 metram dobes nepieciešams 250 g pelnu. Pēc tam pārlej ar ūdeni.
Var pagatavot šķīdumu: 100 g pelnu pārlej ar 10 litriem ūdens, atstāj uz 12 stundām un uzmanīgi aplej stādus zem saknēm.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Vēloties palīdzēt “vienkāršam strādniekam” bez sievas, Elīna (50 gadi) nepamanīja vienīgo viņa slēpto motīvu
- 81 gadīgā zvejniece no Skultes gadiem ilgi baroja savus kaimiņus ar zivīm, bet, kad viņai vajadzēja palīdzību, viss mainījās
- “Manai mammai bija tāds pats,” — teica Rīgas oficiante, paskatoties uz miljonāra gredzenu: stāstu, ko viņš atbildēja
- 3 Ķīniešu zodiaka zīmes visu nedēļu, sākot ar 17. novembri, piesaista veiksmi un dziļu mīlestību
- “Es varētu būt Siksnulis!”: latviešu talantīgais dziedātājs “ieknābj” dažiem populāriem latviešu mūziķiem (+ VIDEO)
- Gardākās un gaisīgākās ķirbju pankūciņas, ko esmu ēdusi – rudenī tās gatavoju katru nedēļu, un visa ģimene lūdz vēl









