RTA bibliotēkā skatāma izstāde “Refleksija”

No 28. oktobra Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) būs skatāma Jūlijas Šilovas un Viktorijas Grapas izstāde “Atspulgs”, kurā skatītāji varēs aplūkot dažādas gleznas, tostarp klusās dabas, sietspiedes, portretus.

Ja neesi RTA darbinieks vai students, jāsazinās pa tālruni 29441103, lai saņemtu atļauju ieiet RTA telpās izstādes apskatei. Pašrefleksijas process psiholoģijā ir tad, kad jums ir saruna ar sevi savā galvā. Šī ilgstoša darbība palīdz cilvēkam apzināties savu pašreizējo stāvokli, analizēt savas jūtas un reakcijas, noskaidrot, kas tās izraisa, un meklēt risinājumus.

Šis process atjauno cilvēka mērķtiecību, papildinot enerģijas rezerves ar pozitīvu attieksmi un skaidrāku virzības sajūtu. Vizuālās mākslas pārstāvju refleksijas process parasti ir diezgan acīmredzams, kā tas redzams Jūlijas Šilovas un Viktorijas Grapas darbos. Jūlija Šilova dzimusi 1996. gadā. Pēc vidusskolas beigšanas Rīgā viņa mācījusies Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā, kur 2017. gadā ieguvusi ilustratores kvalifikāciju, šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē un iegūs bakalaura grādu glezniecībā. 2021. gadā.

Kopš 2021. gada studē glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā. Māksliniece aktīvi piedalās grupu izstādēs, īsteno dažādus radošus projektus. Mākslinieks strādā ar cilvēkiem un viņu vidi kā galveno priekšmetu. Mākslinieks ļoti interesējas par dabas formu izpēti un analīzi. Džūlija pēta savu apkārtni un cenšas parādīt redzēto objektu unikalitāti.

Vides galvenā uzmanība tiek pievērsta indivīdam ar portretiem, kas uzsver šīs personas unikālās īpašības un emocijas. Šis kopsavilkums atspoguļo sajūtas un iespaidus, kas ir saistīti ar konkrētu personību. Džūlija glezno klasiskā stilā, veidojot attēlus, pamatojoties uz savu personīgo pieredzi, sajūtām un emocijām. Džūlija cenšas radīt attēlus, kas rezonēs pēc iespējas vairāk skatītāju, lai gan tie ir subjektīvi. Mākslinieces darbi skatītājos nereti liek just trauksmi, taču ne nomācoši.

Tā vietā darbi iegremdē skatītāju mākslinieka mentālajā telpā, ļaujot sajust darbu, nezinot tā tapšanas detaļas. Jūlija uzskata, ka mākslai ir jābūt salīdzināmai un pieejamai ikvienam, un tai piemīt spēja emocionāli savest kopā cilvēkus. Viktoria Grappa dzimusi 1995. gadā. Viņa pabeidza vidusskolu Rēzeknē un pēc tam iestājās programmā, lai kļūtu par ilustratori.

Viņa pabeidza programmu 2015. gadā. Gadu pēc skolas beigšanas es pavadīju, lai iejustos pieaugušo dzīvē. Viktorija pārvarēja daudzus šķēršļus, lai 2021. gadā LMA iegūtu bakalaura grādu grafikā. Kopš tā laika māksliniece ir strādājusi, lai sasniegtu savus mērķus, kas saistīti ar skaistumu, tekstilizstrādājumiem, fotogrāfijām un spēlēm.

Izstādē “Atspulgs” apskatāmi Viktorijas sietspiedes eksperimenti, kā arī portreti, kas izsaka viņas sāpes, vājumu un pārdzīvojumus. Mākslinieki veido attēlus neapzināti, par to pārāk nedomājot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment