Sāc dzīvot! Noliec savu mobilo telefonu!

  1. Ievies un baudi kluso stundu

Patiess un netraucēts klusums mūsdienās ir reti sastopams, tāpēc tas ir zelta vērtē. Nav būtiski vai tu vienkārši sēdi savā dīvānā ar kafijas krūzi rokā, pārdomājot dzīvi, vai nodarbojies ar izdarāmo lietu saraksta sastādīšanu. Tas uzlabos gan tavu garastāvokli, gan tavu produktivitāti, gan koncentrēšanās spējas. Ir pierādīts, ka klusuma brīdi, ieviešot savā ikdienā, rada vispārēju apmierinātību ar savu dzīvi.

  1. Izej ārā

Tu vari doties nesteidzīgā pastaigā, pārgājienā, skrējienā vai velo braucienā. Tas arī palīdzēs tev sakoncentrēt domas, samazināt stresa līmeni organismā un novērst sezonālo depresiju vai nomāktību. Un tā arī būs iespēja tavam ķermenim uzņemt D vitamīnu no saules.

  1. Izlasi īstu grāmatu

Lai atslēgtos pilnībā no tehnoloģiju lietošanas, tev būtu vēlams arī nomainīt savu e-grāmatu pret īstu grāmatu ar pāršķiramām lapām. Tas būs labāk gan tavām acīm, gan prātam, jo ir zinātniski pierādīts, ka, lasot īstas grāmatas, ir vieglāk uztvert un atcerēties izlasīto.

  1. Spēlē spēles

Atceries par galda spēlēm! Tas ir lielisks veids, kā satikties ar draugiem un kopīgi pavadīt kvalitatīvi laiku. To var lieliski apvienot ar sarunām, smiekliem un to ir iespējams darīt arī brīvā dabā.

  1. Gatavo

Visticamāk tu, steidzīgs cilvēks būdams, reti kad tā kārtīgi pieķeries ēdiena gatavošanai, bet, tāpēc ir vērts sevi palutināt ar kaut ko patiesi gardu. Izmēģini sen noskatīto recepti un aicini talkā draugus uz nogaršošanu.

  1. Nodarbojies ar amatniecību

Kaut kam tavā mājā noteikti ir nepieciešami uzlabojumi vai atjaunošana. Tad nu ir īstais laiks tam veltīt laiku. Tu jutīsies labāk, sakopjot vidi sev apkārt, kā arī tas mazinās tavu stresa līmeni, var palīdzēt mazināt hroniskas sāpēs ķermenī, pavairot tavu prieku un aizkavēt novecošanos.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment