Sagatavo savu automašīnu rudenim – TOP 8 padomi!

The car on the nature. Wheels and tyres closeup near autumn park

Pasargā un sagatavo savu automašīnu pret vēju, lietus un aukstuma. Laikus to darot tu ietaupīsi naudu, laiku un izvairīsies no apgrūtinājumiem, ko rudens laika apstākļi var radīt tavai automašīnai.

Katram gadalaikam ir savas iezīmes, kuras spēj ietekmēt automašīnas darbību, lai veiksmīgi uzturētu savu automašīnu arī rudenī –  sekojiet šiem parocīgajiem padomiem:

1. Uzturiet tīru un kopiet gan automašīnas salonu, gan virsbūvi. Īpaša uzmanība jāpievērš zonai, kas atrodas zem automašīnas pārsega, kā arī zem vējstikla, kur var iekļūt no kokiem krītošās lapas. Koku lapas kopā ar mitrumu spēj bloķēt un sabojāt automašīnas elektroniku.

2. Automašīnas logi arī ir gana svarīga automašīnas zona, kurai nepieciešams pievērst uzmanību. Pirms braukšanas uzsākšanas, jāpārbauda, ka tie ir tīri un skaidri, vai loga tīrāmās slotiņas korekti funkcionē. Nepieciešamības gadījumā tās vajag nomainīt, jo priekšā ir ilgs laika posms, kad tās būs nepieciešamas izmantot diezgan regulāri.

3. Atceries regulāri pārbaudīt un papildināt mazgāšanas šķidruma tvertnes, tām vienmēr jābūt pilnām.

4. Pirms izslēdz automašīnas motoru – izslēdz stikla tīrītājus, pretējā gadījumā tās nakts laikā var sasalt un pielipt pie vējstikla. Ja iespējams, tad uz nakti stikla tīrītāja slotiņas atloci no vējstikla.

5. Tīri gaismu lukturus – ne visas lukturu spuldzes izvada pietiekamu siltumu, kas pietiekami iztvaiko ūdeni un mitrumu.

6. Rudenim iesākoties ir vērts pārbaudīt automašīnas akumulatoru – vai tas ir tīrs un sauss, visi kontakti un vadi ir cieši saistīti un nekas neliecina par rūsēšanu. Ja jūsu automašīnas akumulators ir vairāk kā piecus gadus vecs, tad būtu nepieciešams apsvērt domu par jauna iegādi.

7. Ar slapjiem un slideniem ceļiem jūs saskarsieties tuvākajā laikā, tāpēc svarīgi ir pārliecināties vai jūsu automašīnas riepas tam ir gatavas. Ja riepu protektors ir zem normas vai tuvu tai, tad ir laiks apsvērt domu par jaunām automašīnas riepām.

Raksts sadarbībā ar: logo

Avots: express.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment