Šajā Indijas pilsētā sievietēm aizliegti mobilie tālruņi, lai viņas tos neizmantotu seksam

Daži tēvi par savas dzīves sliktāko murgu uzskata uzzināšanu par to, ka viņu meita ir seksuāli aktīva, bet kurš to būtu domājis, ka, lai apturētu šo fenomenu, tiks aizliegti mobilie tālruņi.

Cenšoties mazināt pirmslaulību dzimumsakaru skaitu, Indijas pilsētā Mandorā sievietēm tagad aizliegts izmantot mobilos tālruņus, lai viņas nespētu kontaktēties ar vīriešiem un neaicinātu viņus apmierināt dzimumtieksmes.

 

Ar šādu ideju nācis klajā pilsētiņas pančajats, jeb vietējā neoficiālā padome, viena no tā pārstāvēm skaidro: “Mūsu pilsētiņas meitenes nav diez ko labi izglītotas. Mēs baiļojamies, ka viņas noies no ceļa, lai to nepieļautu, pančajats ieviesis mobilo telefonu lietošanas ierobežojumus, kā arī ģērbšanās nosacījumus.

Mēs nācām klajā ar reformām, lai attīrītu Mandoru no bēdīgi slavenajiem netikļiem. Domāju, ka vietējai policijai nebūs nekas iebilstams pret pančajata lēmumu.”

Neizskatās, ka pančajats varētu pieņemt atbildi “nē”. Lai arī aizliegums lietot mobilo tālruni var šķist smieklīgs, patiesībā tas ir smags cilvēktiesību pārkāpums. Turklāt, sievietes šīs ierīces arī turpmāk varēs izmantot mājās. Vai tas ko mainīs?

Lasi vēl: Šī meitene kļūdas dēļ tika sadedzināta dzīva: lūk, kāpēc notika šī traģēdija

Policijas pārstāvis Arūns Kumars Sinks skaidro: “Šie likumi ir nekonstitucionāli. Neviens nedrīkst ierobežot cilvēku brīvību, neatkarīgi no tā vai šis indivīds ir vīrietis vai sieviete.

Saņemot sūdzības par šādu principu ieviešanu, mēs tūliņ ieviesīsim likumdošanai atbilstošu kārību.”

Avots: sickchirpse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment