Lūk, kas patiesībā notiek ar tavu ķermeni, kad tu aizturi sevī “gāzes”

Lai arī gāzveida izdalījumi no vēdera ir mūsu dzīves realtāte, tas nebūt nav kas tāds, ko tu novērtētu pasprūkam, atrodoties sabiedriskā vietā – vēl jo vairāk, sava sirdsāķīša klātbūtnē.

Viens no visbiežāk piekoptajiem veidiem, kā cīnīties ar šo problēmu, ir to aizturēt vairākas stundas, līdz beidzot esi viens.

Vajadzība palaist gāzes ir pilnīgi normāla, bet vai to aizturēšana patiesi var kaitēt veselībai?

 

 

Kādēļ ķermenis vispār izdala šādas gāzes

Kad ķermenis cenšas atbrīvoties no paaugstinātas gāzes koncentrācijas, tas vai nu liks tev atraugāties vai arī izvadīs gāzi caur taisno zarnu. Atraugas gan visbiežāk ir gaisa afāzija jeb gaisa apēšanas rezultāts.

“Daži cilvēki runājot vai košļājot košļājamo gumiju norij vairāk gaisa,” skaidro Liza Ganhjū, Langones Gastroenteroloģijas medicīnas centra asistējošā profesore. “Gaiss, kas uzkrājas kuņģī, parasti tiek izvadīts atraugu veidā,” viņa skaidro.

Lasi vēl: Pastāv metode, kā “gāzes” padarīt mazāk smirdīgas, un tev tā JĀZINA

Atšķirībā no atraugām, gāzu izdalīšanās iemesli no taisnās zarnas var būt dažādi, dažkārt pie tā vainīgas baktērijas vai kuņģī esošie fermenti, kas padara vidi skābu un izraisa gāzu veidošanos.

Arī laktozes vai glutēna nepanesība var kļūt par cēloni tam, kādēļ tu pastāvīgi staigā apkārt “purkšķinādams”. Pat tad, ja tavs vēders lieliski tiek galā ar piena un kviešu produktiem, krustziežu dzimtas dārzeņi, tādi kā brokoļi un sparģeļi satur fruktānu, ogļhidrātu, kas ir grūti pārstrādājams un nereti noved pie gāzu veidošanās.

Kas notiek, ja tu aizturi vēdera gāzu izdali

Lai lasītu tālāk, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment