GATAVOŠANA
Novāra divus kartupeļus, burkānus un divas olas. To visu sarīvē uz rupjas rīves. Svaigo gurķi sagriež kubiņos, tāpat arī mazsālītu lasi sagriež kubiņos. Sāk salātu kārtošanu.
Pirmajā kārtā liek kartupeļus un apsmērē tos ar majonēzi.
Es mājas majonēzi gatavoju šādi: ieleju 150ml augu eļļas, piesitu vienu olu, sakuļu ar blenderi aptuveni 15 – 20 sekundes.
Tad pievieno pustējkaroti sinepju, pustējkaroti sāls un karotes galu cukuru, vienu ēdamkaroti citronu sulu. Tad atkal sablenederē. Svarīgi – visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā.
Otrajā kārtā liek zivi un arī nedaudz apsmērē ar majonēzi. Trešajā kārtā liek burkānus, ja negaršo vārīti burkāni, tad noteikti apslaciet ar citronu sulu un redzēsiet, ka tie garšo pavisam citādi. Atkal apsmērē ar majonēzi.
Lasi arī: Kā sievieti izglāba tēvs, kurš jau sen ir mūžībā aizgājis
Ceturtajā kārtā liek svaigu gurķi, tad majonēzi.
Piektajā kārtā liek olas un atkal majonēzi. Sestajā kārtā laša gabaliņus un apkaisa ar zaļumiem. Salāti gatavi! Garša ļoti maiga…
Tevi noteikti interesēs
- Kaķis sāka man mājās nes monētas, bet pa vienai: nolēmu kāpņutelpā nolikt video novērošanas kameru
- LIDL pircēji sastapušies ar mulsinošu situāciju: skaidrojam, kas patiesībā notiek veikalos un kādas ir jūsu tiesības
- Baiļu diena, 19. decembris: kāpēc nevajadzētu apmeklēt, uzņemt svešiniekus pie sevis mājās
- Likumsargi atgādina, ka šādi aprīkot automašīnu ziemā nedrīkst un par to var pienākties arī sods
- Valsts kultūrkapitāla fonds 10 cilvēkiem piešķīris mūža stipendiju – zināmi saņēmēji un stipendijas apmērs
- Vienai vedeklai dāvinu dzīvokli, bet otrai – vecu šujmašīnu; pēc desmit gadiem es sapratu savu liktenīgo kļūdu…











