Samazini sāpes mugurā, gurnos un ceļos ar šiem pavisam vienkāršajiem vingrinājumiem!

 

Kāju pirkstu spiešana

Kāju pirkstu spiešana ir pēdu treniņa iesildīšanās – tā uzlabo asins cirkulāciju pēdās. Sākumā piecelties un mazliet ieliecies ceļos. It kā satver zemi ar kāju pirkstiem – paturi trīs sekundes un atbrīvo. Atkārto šo desmit reizes, trīs reizes dienā.

Staigāšana uz pirkstiem

Piecelies kājās uz pirkstiem un šādā veidā pastaigā 20 sekundes. Atpūties un tad izpildi vingrinājumu vēl 5 reizes (ar pauzēm). Ja izpildīsi šo vingrinājumu divas reizes dienā, tas palīdzēs stiprināt saites un muskuļus pēdās un kāju pirkstos.

Potīšu rotēšana

Ar šo vingrinājumu tu samazināsi potīšu, ceļu un gurnu sāpes. Apgulies uz muguras, paceļot gaisā kājas. Pulksteņrādītāja virzienā rotē vienu potīti 10 sekundes un tad atkārto to pašu pretējā virzienā. Izpildi šo pašu vingrinājumu ar otru potīti un atkārto to divas reizes dienā.

Lasi vēl: Lūk, kas notiek, ja katru dienu izpildi planka vingrinājumu – lieliska motivācija!

Pretestības lente

Apsēdies uz zemes ar sev priekšā izstieptām kājām. Paņem pretestības lenti un apliec to savu pēdu – otru lentes galu turi rokā. Veic kustības, noliecot pēdu uz leju (paturi tādā pozīcijā 5 sekundes) un atliecot to atpakaļ. Izpildi 10 šādus vingrojumus.

Kāju pirkstu pikapi

Izmanto kāju pirkstus, lai no zemes paceltu zīmuli vai pildspalvu – paturi to 10 sekundes un tad atlaid vaļā. Atkārto ar katru kāju 5 reizes – 2 līdz 3 reizes nedēļā. Tas stiprinās kāju pirkstus un uzlabos balansu.

Avots: shareably.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment