Saņem par brīvu, bet atdod par maksu jeb kāpēc valstij jāmaksā par bēgļu deportēšanu?

Izrādās, ka šī summa ir nekas cits kā transporta izdevumi. Netiek izpausts par kādu patvēruma meklētāju skaitu, kuri nav nav saņēmuši uzturēšanās atļaujas iet runa, taču 2,1 miljons mārciņu Lielbritānijas iedzīvotājiem liekas bezgala liela summa šim nolūkam.

Ir iedzīvotāji, kas aicina šos patvēruma meklētājus doties atpakaļ tādā pat veidā kā viņi ir ieradušies, jo tas, ka bēgļus “saņem par brīvu”, bet ir jāmaksā, lai tos “atdotu atpakaļ” ir prātam neaptverami.

Arī iepriekšējos gados tika iztērētas milzīgas summas šim nolūkam, taču tad par to skaļi neviens nerunāja (piemēram, pagājušajā gadā Lielbritānija šim nolūkam iztērēja 1,9 miljonus mārciņu). Kā tagad skaidro Lielbritānijas migrācijas dienesti, tad summa tik liela rodas tāpēc, ka patvēruma meklētāji pēdējā brīdī apstrīd lēmumus nepiešķirt uzturēšanās atļauju, kā rezultātā viņiem pieteiktās lidojuma biļetes ļoti bieži nākas anulēt, par ko valstij lidsabiedrībām arī ir jāmaksā.

Ir amatpersonas, kuras šo kļūdu pārvaldes sistēmā ir pamanījušas un apzinās, ka ir nepieciešamas visai steidzamas izmaiņas, bet to kāds būs gala risinājums šai situācijai vēl neviens neatklāj.

Lasi vēl: Vīrietis Vācijā spiests noskatīties, kā pārgājiena laikā viņa draudzeni izvaro bēgļi

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment