Šī 9 gadus vecā zēna joka dēļ skola izsauca policiju

students-raising-hands

 

Policija tika izsaukta pēc tam, kad 9 gadus vecais zēns izteica joku par kūciņām, kuras tiek pasniegtas skolēniem. Pēc tam kāds no viņa klasesbiedriem viņu nosauca par rasistu, un vaininieka mamma Steisija apgalvo, ka pēc tam skola izsaukusi policiju. Izsauktie policijas darbinieki ar zēnu runāja gandrīz stundu, pēc tam tajā pašā dienā tika sazvanīts un uz skolu izsaukts arī zēna tēvs. Saskaņā ar policijas sniegtajām ziņām, šī lieta nodota tālāk Ņūdžersijas bērnu un tiesību aizsardzības nodaļai.

Zēna vecāki uzstāj, ka viņa joks ir bijis tikai par uzkodām, kuras pasniedza viņiem skolā un tas nekādīgi nav bijis saistīts ar cilvēku ādas krāsām. Taču to, vai tā ir taisnība vai nē, diemžēl neviens, izņemot pašu jokotāju, to nezina.

 

Pēc šādas skolas rīcības tika pieņemti noteikumi, saskaņā ar kuriem atļauts ziņot policijai tikai tad, kad ir nopietni starpgadījumi, piemēram, tādi kuros iesaistīti, ieroči, narkotikas vai seksuālas dabas pārkāpumi.

Protams, ka, ja kāds izsaka rasistiskus komentārus vai ļaunus jokus par kādu līdzcilvēku, par to ir jārunā, taču vai tiešām skola mazliet nepārspīlēja, izsaucot policiju? Jo tas ir tikai mazs bērns, kurš iespējams pat īsti neapzinās, ko ir pateicis, un tajā paša laikā, kamēr policija šī niecīgā konfliktā dēļ tērēja laiku skolā, iespējam skāds patiesi bīstams noziedznieks citur aizbēga un palika nesodīts!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment